Nogometna tržnica: Mangala za silne milijone v City

Prestop francoskega nogometaša iz Porta v Manchester naj bi bil težak kar okoli 40 milijonov evrov.

Objavljeno
11. avgust 2014 15.59
Britain Soccer Man City Mangala
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Manchester - Aktualni angleški nogometni prvak Manchester City se je po visokem superpokalnem porazu z Arsenalom (0:3) odločil okrepiti svoje obrambne vrste. Po več mesecev trajajočih pogajanjih s portugalskim Portom je posel za francoskega reprezentanta Eliaquima Mangalo dokončno sklenjen. Kot navajajo britanski mediji, so sinjemodri za robustnega branilca Portu odšteli kar 40 milijonov evrov.

"City je eden najboljših klubov v Evropi. To je pomemben korak za moj nadaljnji razvoj. Želim si osvajati lovorike in verjamem, da jih bom. Sem ambiciozen, zato sem tudi tukaj. Vesel sem, da sem prišel v Anglijo, saj je Premier liga zame najboljša liga na svetu," je za Cityjevo spletno stran povedal 23-letni nekdanji član Standarda iz Lièga in nazadnje Porta.

Mangala, ki je bil član galskih petelinov tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, je zaenkrat najdražja poletna okrepitev moštva iz modrega dela Manchestra. Pred njim se je k Cityju preselilo še pet nogometašev, in sicer Bacary Sagna, Willy Caballero, Bruno Zuculini, Frank Lampard in Mangalajev donedavni soigralec pri Portu Fernando.

Van Gaal dela prostor za nove okrepitve?

Na drugem koncu Manchestra, pri rdečem Unitedu, pa je v teh dneh bolj kot o morebitnih prihodih govora o morebitnih odhodih. Novi trener rdečih vragov Louis Van Gaal je po poročanju britanskih medijev sedmim svojim nogometašem že sporočil, da na njih ne računa več, zato si morajo do konca avgusta najti nov klub.

Med njimi je kar nekaj zvenečih imen, denimo Marouane Fellaini, ki je lani iz Evertona prestopil za kar 30 milijonov evrov, pa tudi Nani, Javier Hernandez, Anderson, Rafael, Wilfried Zaha in Will Keane. Veliko je bilo govora tudi o morebitnem odhodu Šindžija Kagave, a bo Japonec, kot zaenkrat kaže, ostal na Old Traffordu.

United je sicer letos poleti za okrepitve porabil 73 milijonov evrov, s pomočjo katerih je pripeljal vezista Athletica Bilbaa Anderja Herrero ter Southamptonovega branilca Luka Shawa.