Nogometna tržnica: Maxwell podpisal za PSG

Francoski nogometni klub PSG je v svoje vrste zvabil nekdanjega igralca Barcelone, AC Milan se je odrekel Tevezu.

Objavljeno
12. januar 2012 17.27
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Brazilski branilec Maxwell, ki je do nedavnega nosil dres Barcelone, je danes tudi uradni postal član francoskega prvoligaša Paris St. Germaina.

30-letni nogometaš je z novimi delodajalci podpisal triinpolletno pogodbo. Finančne podrobnosti prestopa niso znane, francoski mediji pa ocenjujejo, da naj bi pariški klub Barceloni odštel sedem milijonov evrov odškodnine.

Parižani pa si od prestopnega roka obetajo še več, saj so si v svoje vrste želeli zvabiti tudi drugega Brazilca, napadalca Milana Alexandra Pata. Francoski klub, ki ga finančno podpirajo bogati meceni iz Katarja, naj bi rdeče-črnim iz Milana za Brazilca ponudili 28 milijonov evrov in še sedem milijonov evrov bonusa za Pata, ki pa je danes že izjavil, da si želi ostali pri aktualnih prvakih Serie A.

Milan se je odrekel Tevezu, bo sledil prestop v Inter?

V nenavadnem poteku dogodkov, ko je naprej Pato sporočil podpredsedniku kluba, Adrianu Gallianiju, da si želi ostati, je slednji že sporočil, da v svoje vrste ne bodo pripeljali Carlosa Teveza.

»Milan je moj dom in ne želim prekiniti svoje kariere tukaj. Rad bi ostal in pomagal klubu do novih lovorik. Danes je zame poseben dan, rad bi se zahvalil predsedniku Berlusconiju in navijačem, ki so verjeli vame,« je povedal Pato, ki je v dresu AC Milana nastopil 111-krat in dosegel 51 golov.

Argentinski igralec je že dalj časa v nemilosti trenerja Roberta Mancinija, saj za svoj sedanji klub ni zaigral že lanskega septembra, glavni razlog za razhajanje s klubom pa je povzročil incident na srečanju lige prvakov z nemškim Bayernom, ko Tevez domnevno ni želel zaigrati.

Do nedavnega sta bila v igri za Argentinčev podpis oba milanska prvoligaša, Inter in Milan. Predsednik prvih, Massimo Moratti, je danes priznal, da bo Tevezov naslednji klub najverjetneje AC Milan, vendar so si pri italijanskem prvaku premislili, tako da imajo njihovi mestni tekmeci odlično priložnost, da se okrepijo z argentinskim napadalcem.

Gerrard še naprej v dresu Liverpoola

Kapetan angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola Steven Gerrard je s klubom z Anfield Roada podpisal novo večletno pogodbo. Podrobnosti nove pogodbe 31-letnega vezista, ki je že vso kariero pri Liverpoolu, še niso znane.

»Zelo sem srečen. To je dan ponosa zame in za mojo družino. Podaljšanje pogodbe je prišlo le dan po izvrstni predstavi proti Manchester Cityju (odločilni zadetek je dosegel prav Gerrard). To je klub, ki ga ljubim in za katerega sem navijal že kot otrok. Kot kapetan enega največjih klubov na svetu uresničujem svoje sanje,« je navdušeno dejal Gerrard.

Liverpool pa gleda tudi v prihodnost in je svojemu kapetanu - ko bo končal kariero - ponudil vlogo ambasadorja kluba, podobno, kot jo je pred vnovičnim prevzemom trenerske službe opravljal Kenny Dalglish, piše STA.

Cahill še ni član Chelseaja

Ena izmed zgodb, ki se v medijih pojavlja že dalj časa, je prestop osrednjega branilca Boltona, Garyja Cahilla, v londonski Chelsea.

Kluba sta se o višini odškodnine dogovorila že pred dobrima dvema tednoma, sedaj pa se je prestop zavlekel zaradi previsokih zahtev igralca glede plače, saj Cahill zahteva kar 120 tisoč funtov tedenske plače, kar je za Londončane nesprejemljivo.

Bolton Wanderers bodo naslednje srečanje angleške lige odigrali v soboto, ko bodo gostovali pri aktualnih prvakih, igralcih Manchester Uniteda, vsaj za zdaj pa trener gostov še vedno računa tudi na pomoč Cahilla. » Gary je še vedno član Boltona in dokler ne bo zaključil pogajanj s Chelseajem, bom nanj računal tudi v soboto,« je dejal strateg Owen Coyle, čigar klub se trenutno nahaja na 18. mestu, ki po koncu sezone vodi v nižji rang tekmovanja.