Nogometna tržnica: Mazzari ostaja v Interju, Pizzi iz Valencie

Kapetan Ajaxa Siem de Jong se je pridružil Newcastlu, s katerim je podpisal šestletno pogodbo.

Objavljeno
02. julij 2014 09.52
Posodobljeno
02. julij 2014 10.09
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Milano - Walter Mazzarri ostaja trener nogometašev milanskega Interja vsaj do leta 2016, so danes potrdili na spletnih straneh kluba.

»Pri nas je eden ključnih členov našega projekta,« je dejal predsednik kluba Erick Thohir in dodal, da bo trener s podaljšanjem pogodbe zdaj našel tudi potreben mir za svoje delo. Mazzarri, ki je Lombardijo prišel lani iz SSC Napolija, pa je dodal: »Upam, da bom zaupanje lahko vrnil z delom na terenu.«

Indonezijski poslovnež Thohir je oktobra lani kupil večinski delež pri 18-kratnih italijanskih prvakih in posledično postal tudi predsednik kluba. Kot pravi, je njegov cilj, da Inter vrne v italijanski in evropski nogometni vrh. V zadnji sezoni je Inter v italijanski ligi zasedel peto mesto in letos ga čaka nastop tudi v evropski ligi.

Valencia odpustila Pizzija

Juan Antonio Pizzi ni več trener španskega nogometnega prvoligaša Valencie, so danes sporočili iz tabora šestkratnega španskega prvaka. Ekipo bo predvidoma v kratkem prevzel Portugalec Nuno.

Argentinec Pizzi, ki je bil na čelu ekipe le šest mesecev, na trenerskem stolčku pa je nasledil Srba Miroslava Đukića, ki je prav tako zdržal le šest mesecev, je z Valencio končal na osmem mestu v španskem prvenstvu primera division.

Pizzija naj bi v kratkem na trenerskem položaju nastopil razmeroma malo znani portugalski trener Nuno Espirito Santo, vendar pa bo menjava končana, šele ko bo 60-letni singapurski poslovnež Peter Lim, katerega premoženje ocenjujejo na 2,05 milijarde dolarjev, končal nakup kluba, kar traja dlje, kot je bilo pričakovati.

De Jong v Newcastlu

Nizozemski prvak Ajax je ostal brez svojega kapetana Siema de Jonga, ki je podpisal šestletno pogodbo z Newcastlom. Vrednost prestopa ni znana, tamkajšnji mediji pa poročajo, da je angleški klub zanj plačal približno 7,5 milijona evrov.

25-letni nizozemski vezist je leta 2007 pri Ajaxu začel svojo profesionalno kariero in pet let kasneje postal njegov kapetan, potem ko je moštvo zapustil Jan Vertonghen, na skupno 244 tekmah pa je dosegel 78 golov. Starejši izmed bratov De Jong ima tudi izkušnje z mednarodnim nogometom in je za nizozemsko reprezentanco nastopil na šestih tekmah in dosegel dva gola.

Pri Newcastlu igra tudi Siemov mlajši brat Luuk, in sicer kot posojen nogometaš Borussie Mönchengladbach, vendar pa od svojega januarskega prihoda še ni opozoril nase.

»Moj brat Luuk mi je veliko povedal o Newcastlu, gre za velik klub in tukaj se že počutim odlično. Dolgo časa sem igral za Ajax, zdaj pa sem potreboval nov izziv in menjavo okolja. Prihod k Newcastlu je velika priložnost in nisem mogel zavrniti igranja za tak klub angleškega prvenstva,« je povedal Siem de Jong.

Sporting kupil obetavnega Gaulda

Portugalski prvoligaš Sporting se je okrepil z 18-letnim obetavnim škotskim nogometašem Ryanom Gauldom, ki je podpisal šestletno pogodbo.

Sporting je njegovemu delodajalcu Dundee Unitedu plačal približno 3,7 milijona evrov, v igralčevo pogodbo pa je vstavil odkupno klavzulo v višini kar 60 milijonov evrov.

»Med odraščanjem sem gledal špansko ligo in mi je tamkajšnji stil igre bolj všeč kot angleški. Pri grajenju igre sem rad potrpežljiv, medtem ko je v Angliji igra bolj direktna. V Španiji je več igralcev, ki so manjše postave, tako kot jaz (v višino meri 168 cm, op. p.), v Angliji pa je več atletskih nogometašev. Mislim, da je tuja nogometna kultura najboljša rešitev zame,« je povedal mladi škotski vezist, ki se ga je prijel vzdevek »mini-Messi«.