Nogometna tržnica: Mourinho želi Rooneyja, Negredo v City

Angleški prvak Manchester United je zavrnil prvo ponudbo londonskega Chelseaja za napadalca Wayna Rooneyja.

Objavljeno
17. julij 2013 14.07
Man United Rooney
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Manchester - V Angliji se je danes pojavila novica, da se pri londonskem Chelseaju resno zanimajo za nakup napadalca Manchester Uniteda Wayna Rooneyja.

Modri iz Londona so namreč aktualnim državnim prvakom poslali uradno ponudbo (podrobnosti niso znane) za angleškega reprezentančnega napadalca, a so jo »rdeči vragi« zavrnili. 

Kot so sprva poročali angleški mediji, naj bi Londončani ponudili 11,5 milijona evrov in izbiro enega igralca, bodisi vezista Juana Mato bodisi branilca Davida Luiza, a so pri Chelseaju ovrgli te govorice, so pa potrdili, da so Unitedu poslali ponudbo za Wayna Rooneyja.

Kot poročajo angleški mediji, naj bi bil 27-letni Anglež zelo nezadovoljen v moštvu Manchester Uniteda. Potem ko naj bi po koncu te sezone še drugič zahteval svoj odhod, je za dodatno »iskro« poskrbel novi trener David Moyes, ki je dejal, da bo imel v napadu glavno vlogo Nizozemec Robin van Persie, Anglež pa naj bi večjo priložnost dobil šele ob Nizozemčevi poškodbi.

Novi trener Chelseaja Jose Mourinho je po vrnitvi k Londončanom javno povedal, da mu je zelo všeč 27-letni Rooney, zdaj pa je to potrdil tudi z uradno ponudbo.

Najboljši španski strelec v City

Iz vrst španskega prvoligaša Seville so medtem sporočili, da je vse pripravljeno za prestop njihovega napadalca Alvara Negreda v Manchester City. »Smo tik pred podpisom dogovora z angleškim klubom. Urediti moramo le še zadnje podrobnosti. Če bo šlo vse po načrtu, bomo pogodbo podpisali že danes, popoldne pa se že poslovili od nogometaša,« je sporočil predsednik Jose Maria del Nido.

Španski reprezentant Negredo bo tako sledil Jesusu Navasu, ki je bivše angleške prvake okrepil že prejšnji mesec. Del Nido je razkril le, da bo City za 27-letnega Negreda plača »več milijonov evrov«, natančnega podatka pa ni razkril. Angleški mediji medtem že špekulirajo, da ge za prestop, vreden vsaj 28 milijonov evrov. 

»Manchester City bo kupil odličnega igralca, najbojšega strelca v španski ligi. Sevilla je sklenila odličen posel, igralec pa je dobil pogodbo kariere,« je še povedal predsednik Seville. Negredo je v minuli sezoni španskega prvenstva zabil 25 golov in osvojil lovoriko Zarra, za najboljšega strelca La lige.

Hulk v Monaco?

Kot je poročala francoska radijska postaja Radio Monte Carlo, v Monaco prihaja še ena draga okrepitev. Iz Zenita naj bi za 60 milijonov evrov odkupili Brazilca Hulka, ki v St. Peterburgu ne preživlja najlepših dni svojega življenja. Nanj so se spravili nekateri rasistični navijači in zahtevali njegov odhod iz kluba. Zaradi njegove visoke plače so se prvi v moštvu, poleg tega pa je na igrišču padla tudi njegova forma.

Novice za zdaj že ni komentirala nobena uradna oseba. A zdi se, da je 60 milijonov € vendarle pretiran znesek za nogometaša, ki je v minuli sezoni v ruskem prvenstvu zadel le sedem golov, cena pa mu je zato primerno padla. Zdi se tudi neverjetno, da bi si klub po Radamelu Falcau privoščil še eno tako drago okrepitev.

Mladenov se vrača na klop CSKA

Nekdanji bolgarski nogometni reprezentant Stojčo Mladenov se po sedmih mesecih vrača na klop bolgarskega velikana CSKA iz Sofije.

»CSKA je izgubil svoj ponos, svoje dostojanstvo in še kaj. Čas je, da ga mu povrnemo, naše mesto je v Evropi,» je dejal Mladenov, ki bo 31-kratnega prvaka vodil že četrtič. Dvakrat je z njim že osvojil naslov državnega prvaka. V prejšnji sezoni so ga lastniki, ki so se borili z veliki finančnimi težavami, odpustili, klub pa je v prvenstvu zasedel tretje mesto.