Nogometna tržnica: obetavni Traore Barcelono zamenjal za Aston Villo

Devetnajstletni Adama Traore je že deseti novinec v moštvu iz Birminghama, s katerim je podpisal petletno pogodbo.

Objavljeno
14. avgust 2015 13.41
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Birmingham - Obetavni španski nogometaš malijskih korenin Adama Traore se iz Barcelone za slabih 10 milijonov evrov (7 milijonov funtov) seli v angleško Aston Villo. Devetnajstletni krilni igralec je že deseti novinec v moštvu Tima Sherwooda, s klubom iz Birminghama je podpisal petletno pogodbo.

»Počaščen sem, da sem tu. Klub je pokazal zanimanje zame, dal mi je občutek, da sem pomemben del novega projekta. Govoril sem s trenerjem, ki je name napravil zelo dober vtis. Zaradi tega me je klub najbolj zanimal. Rad bi se zahvalil vsem v Barceloni, ki so pomagali pri mojem razvoju,« je za spletno stran svojega novega kluba povedal otrok španskega nižjeligaša Hospitaleta.

Melo ostaja v Turčiji, Slimani na Portugalskem

Nekdanji nogometaš Juventusa, brazilski vezist Felipe Melo, je podaljšal pogodbo s turškim velikanom Galatasarayjem. Dvaintridesetletni nekdanji reprezentant Brazilije (22 tekem) je bil pred letošnjo sezono visoko na spisku želja Interjevega stratega Roberta Mancinija, a se je kljub temu odločil, da s Turki podaljša sodelovanje do leta 2019.

V stari jati bo ostal tudi alžirski zvezdnik Islam Slimani, ki je z lizbonskim Sportingom, kjer igra od leta 2013, pogodbo podaljšal vse do leta 2020. V novem dogovoru med 27-letnikom in trofejnim portugalskim klubom je zapisana tudi klavzula, ki alžirskemu reprezentantu dovoljuje odhod ob odškodnini v višini 30 milijonov evrov.