Nogometna tržnica: Otamendi pred podpisom za Manchester City

Manchester City se bo v naslednjih dneh okrepil z branilcem Valencie Nicolasom Otamendijem.

Objavljeno
18. avgust 2015 12.25
A. G., Delo.si
A. G., Delo.si

Manchester - Argentinski reprezentančni branilec v vrstah Valencie Nicolas Otamendi je tik pred prestopom k Manchester Cityju.

Kot poročajo španski mediji, naj bi Valencia po prvotnem dogovoru prejela 40 milijonov evrov odškodnine, v posel pa naj bi bil vključen tudi branilec Eliaquim Mangala, ki so ga sinjemodri pripravljeni posoditi za eno sezono.

27-letni Otamendi je po dogovoru med kluboma že včeraj prispel v Anglijo na zaključne pogovore glede svoje pogodbe, vendar pa so stvari nekoliko zapletle. Strateg Manchester Cityja Manuel Pellegrini si je namreč vmes premislil, potem ko je Mangala v nedeljo na derbiju angleškega prvenstva proti Chelseaju igral odlično in svojemu klubu pomagal do zmage, tako da želi obdržati francoskega branilca.

Po zadnjih informacijah sta Valencia in City sklenila nov dogovor. Angleški klub bo španskemu plačal 45 milijonov odškodnine in obdržal vse svoje trenutne igralce, Otamendi pa bo podpisal petletno pogodbo.

Prestop lahko delno pripišemo tudi Uefinim pravilom finančnega fair playa, ki naj bi preprečila, da bi se klubi pregloboko pogreznili v dolg. Valencia je kljub lanskemu uspehu s četrtim mestom v španski ligi še vedno precej v rdečih številkah in primorana prodajati. Otamendija je sicer Valencia kupila 2010 iz Porta za 12 milijonov evrov, ampak je bil takoj posojen v Brazilijo in je prvo tekmo v la ligi dočakal šele na začetku lanske sezone in bil osrednji gradnik tretje najboljše obrambe v Španiji.