Nogometna tržnica: v Chelseaju ostaja Schwarzer, prihaja Costa

Italijanski reprezentančni vezist Marco Parolo se je odločil za prestop k Laziu, Anglež Adam Lallana pa je postal član Liverpoola.

Objavljeno
01. julij 2014 11.49
Posodobljeno
01. julij 2014 12.08
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Rim - Pri italijanskem Laziu so se okrepili z 29-letnim italijanskim reprezentantom Marcom Parolom, za katerega so Parmi plačali 5,5 milijona evrov.

Italijanski vezist je bil član Parme od leta 2012 in je v pretekli sezoni državnega prvenstva nastopil na 36 tekmah ter vknjižil 8 golov in 6 podaj.

»Ravnokar smo sklenili dogovor s Parolom. Uradno bo prestop končan, ko bo nogometaš opravil še zdravniške preglede,« je dejal predsednik rimskega kluba Claudio Lotito.

Rimski klub je s prihodom Parola poskrbel za tretjo okrepitev v tem prestopnem roku, pred tem sta se mu pridružila Srba Dušan Basta (Udinese) in Filip Đorđević (Nantes).

Lallana uradno član Liverpoola

18-kratni angleški prvak Liverpool je danes dokončal prestop vezista Adama Lallane iz Southamptona, ki je zanj prejel 31 milijonov evrov odškodnine.

26-letni angleški reprezentant je za Southampton od leta 2006 odigral 265 tekem, v pretekli sezoni pa je na 38 ligaških tekmah zabeležil 9 golov ter 6 podaj, s čimer je prispeval pomemben del pri uvrstitvi na osmo mesto.

Lallana je postal drugi Southamptonov igralec, ki je v tem prestopnem roku okrepil Liverpool, potem ko je to pred njim storil tudi angleški reprezentančni napadalec Rickie Lambert.

Laudrup prevzel katarskega prvaka

Danski nogometni strokovnjak Michael Laudrup je postal glavni trener katarskega moštva Lekhwiya, s katerim je podpisal enoletno pogodbo.

50-letni Danec je bil od februarja brez dela, potem ko je končal sodelovanje s Swanseajem, zdaj pa se je odločil za selitev v Katar, kjer bo nasledil Belgijca Erica Geretsa.

Schwarzer podaljšal s Chelseajem

Avstralski veteran Mark Schwarzer je za eno leto podaljšal pogodbo z londonskim Chelseajem, ki se mu je pridružil lanskega julija.

41-letni Avstralec je bil v pretekli sezoni dvanajstkrat uvrščen v začetno enajsterico, v polfinalu lige prvakov z Atleticom pa je vstopil s klopi in zamenjal poškodovanega Petra Čecha.

Pri Chelseaju se v novi sezoni obeta boj za prvo vratarsko mesto, saj bo za Londončane branil tudi Belgijec Thibaut Courtois, ki je od leta 2011 kot posojen igralec branil barve Atletica.

Chelsea sicer zapuščata branilec Ashley Cole in napadalec Samiuel Eto'o. Od danes sta prosta igralca in bosta bržkone iskala novi sredini. Cole je v vrsti modrih preživel osem sezon in v tem času odigral 338 tekem. Eto'o se je Angležem iz vrst Anžija pridružil lani in v 21 tekmah dosegel osem golov.

Novost v Chelseaju pa je dosedanji igralec madridskega Atletica Diego Costa, Chelsea je za 25-letnega napadalca po poročanju spletnih strani kluba že poravnal odkupno klavzulo.