Nogometna tržnica: Pato v Chelsea, El Shaarawy v Romo

Nekdaj obetavna zvezdnika Milana bosta do konca sezone igrala kot posojena igralca; en v Londonu, drugi pa v Rimu.

Objavljeno
27. januar 2016 11.02
FBL-ITA-SERIEA- MILAN-JUVENTUS
Š. Ro.
Š. Ro.

Milano - Nekdaj bisera italijanskega nogometnega prvoligaša Milana, ki pa doslej še nista zasijala, Brazilec Pato in občasni italijanski reprezentant Stephan El Shaarawy bosta do konca sezone igrala kot posojena igralca, prvi pri londonskem Chelseaju, drugi pa pri Romi.

Pato je za Milan je igral od leta 2008 do 2013, nato pa se je vrnil v domovino in v prejšnji sezoni kot igralec Corinthiansa nastopal za Sao Paulo. Član brazilske reprezentance naj bi pogodbo s Chelseajem podpisal danes, podrobnosti prestopa pa zaenkrat še niso znane.

El Sharaway je kot član »rossonerov« v prejšnji sezoni igral za Monaco. Roma je zanj plačala 1,4 milijona evrov, če ga bo želela odkupiti bo morala odšteti 13 milijonov evrov. »V Rim sem prišel dokazat sebi in trenerju, da lahko igram tudi za najboljše italijanske klube. Upam, da se bom klubu oddolžil za zaupanje, upam, da bomo skupaj poskrbeli za velike reči,« je dejal El Shaaraway.

Adebayor v Crystal Palace

Nogometni reprezentant Toga Emmanuel Adebayor, ki je bil od septembra brez kluba, bo kariero nadaljeval pri angleškem prvoligašu Crystal Palaceu. Kot prost igralec je podpisal pogodbo do konca sezone.

Adebayor je do septembra igral za Tottenham, pred tem pa je na Otoku, kamor je prišel iz Monaca, nosil še dres Arsenala in Manchester Cityja. Vmes je nekaj časa kot posojen igralec nastopal tudi za Real Madrid.

Gervinho na Kitajsko

Reprezentant Slonokoščene obale Gervinho pa je še eden od številnih nogometašev, ki so se v zadnjem času preselili na Kitajsko. Napadalec je zapustil Romo in podpisal z novim članom kitajske elitne druščine, ekipo Hebei China Fortune. Vrednosti prestopa uradno niso sporočili, italijanski mediji pa poročajo o 15 milijonih evrov.

»Navdušen sem nad tem, kar sem videl. Stadion in razmere za trening so fantastični,« je ob prihodu na Kitajsko dejal 28-letni nogometaš, ki je zadnje tri sezone igral za Romo (71 nastopov, 17 golov, od tega šest golov v tej sezoni), pred tem pa še za Beveren, Le Mans, Lille in Arsenal.

Hantz prevzel Montpellier

Francoski nogometni prvoligaš Montpellier je imenoval novega trenerja. Iz težkega položaja, Montpellier je v prvenstvu trenutno v coni izpada, ga bo reševal Frederic Hantz, ki bo na trenerskem stolčku zamenjal dvojec Pascal Baiils/Bruno Martini, ta je ekipo vodil po decembrskem odstopu Rollanda Courbisa.

Hantz, nekdanji igralec, je obljubil dveinpolletno zvestobo, doslej pa je v trenerski karieri največje uspehe dosegel z Bastio, iz tretje lige jo je pripeljal v prvo. Pred tem je vodil tudi Le Mans, Sochaux in Le Havre.

Montpellier je v zadnji sezoni državnega prvenstva v 22 tekmah dobil le šest tekem, z 22 točkami pa je trenutno le pred dvema ekipama.