Nogometna tržnica: Pedro pred podpisom za Chelsea

Napadalec Barcelone Pedro Rodriguez je danes v Londonu, kjer se dogovarja podrobnosti za prestop k Chelseaju.

Objavljeno
19. avgust 2015 17.32
Spain Soccer Spanish Supercup
A. G., Š. Ro., Delo.si
A. G., Š. Ro., Delo.si

London - Prestopna saga Barceloninega napadalca Pedra Rodrigueza je doživela nepričakovan obrat – potem ko naj bi bilo med Barcelono in Manchester Unitedom že vse dogovorjeno, je napadalec danes pristal v Londonu pri Chelseaju, kjer naj bi se dogovoril za višino svoje plače in opravil zdravniški pregled.

Sicer že dolgo ni več skrivnost, da je trener Londončanov Jose Mourinho navdušen nad sposobnostmi španskega napadalca, a konkretnih indicev zanimanja za prestop do sedaj ni bilo. Manchester United ni bil nikoli pripravljen plačati idealnih 30 milijonov evrov, ki si jih želi Barça, zato je vse skupaj steklo zelo hitro, ko je pojavil Chelsea z omenjeno vsoto denarja.

En izmed faktorjev odločitve je verjetno tudi izkušnja vratarja in Pedrovega velikega prijatelja Victorja Valdeza, ki je imel slabo izkušnjo z Manchestrovim trenerjem Louisom Van Gaalom. Uspešnost Unitedovega napada bo do nadaljnjega še vedno na plečih Wayna Roonyja, zato bo Van Gaal sedaj mrzlično iskal okrepitev do konca prestopnega roka. Mourinho bo s Pedrom dobil širino v napadu, ki jo v tem trenutku še kako potrebuje, saj je prva špica modrih Diego Costa v sezono krenil v zelo povprečni formi.

Michel na klopi Marseilla

Španski nogometni trener Michel je prevzel vodenje francoskega prvoligaša Marseilla, pri katerem bo sedel na klop namesto Marcela Bielse, ki je prejšnjo nedeljo odstopil. »Uradno je. Jose Miguel Gonzalez del Campo je novi trener OM,« je Marseille zapisal na družbenem omrežju twitter. Klub ob tem ni sporočil podrobnosti pogodbe, ki jo je podpisal nekdanji španski reprezentant in zvezdnik madridskega Reala, lokalni časopis La Provence pa poroča, da je bo sodelovanje dveletno. Michel je kot trener vodil Rayo Vallecano, drugo ekipo Reala Madrida, Getafe in Olympiakos.

Alex Sandro prihaja k Juventusu

V ekipo italijanskega nogometnega prvaka Juventusa na levi bočni obrambni položaj prihaja 24-letni Brazilec Alex Sandro. Kot poročajo italijanski mediji, bo Juventus plačal Portu 25 milijonov evrov odškodnine. Igralec, za katerega sta se zanimala tudi Manchester City in Real Madrid, je šestkrat igral tudi za brazilsko izbrano vrsto bo podpisal petletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla tri milijone evrov.

Juventus, ki je v minuli sezoni osvojil domače prvenstvo in pokal ter v finalu lige prvakov izgubil proti Barceloni, bo sezono 2015/16 odprl v nedeljo doma proti Udineseju. V postavi bo zaradi poškodbe stegenske mišice manjkal Claudio Marchisio, ki bo z zelenic odsoten tri tedne. Poleg njega sta poškodovana še Sami Khedira in Alvaro Morata.

Barcelona Halilovića posodila Sportingu Gijonu

Hrvaški nogometni reprezentant in član katalonskega velikana Barcelone Alen Halilović bo eno sezono kot posojen igralec igral pri Sportingu iz Gijona, poročajo španski mediji. »Dokler ne bo podpisa na pogodbi, posel ni sklenjen, toda vpletene strani so pristale na posodo, igralec pa mora najprej opraviti zdravniški pregled. Posel bo sklenjen v petek, če ne bo kakšnih težav,« je povedal Halilovićev zastopnik Zoran Stojadinović.

Za mladega upa hrvaškega nogometa so se sicer zanimali številni klubi, omenjali so angleške in nemške predstavnike, predvsem prvoligaša iz Hamburga.