Nogometna tržnica: Pedro prestopil v Chelsea, Otamendi v Manchester City

Angleški prvak Chelsea je 31 milijonov evrov kupil napadalca Barcelone Pedra, Manchester City pa branilca Nicolasa Otamendija.

Objavljeno
20. avgust 2015 17.39
FILES-FBL-ENG-PR-CHELSEA-BARCELONA-PEDRO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Pri angleškem prvaku Chelseaju so danes naznanili prihod španskega reprezentančnega napadalca Pedra Rodrigueza, s katerim so sklenili štiriletno pogodbo.

28-letni Pedro je bil od leta 2008 član Barcelone in na 326 tekmah dosegel 99 golov. Španec se je za odhod odločil zaradi premajhne minutaže, saj je ob izjemnih napadalcih Lionelu Messiju, Luisu Suarezu in Neymarju dobil le malo priložnosti.

Prihod španskega reprezentanca na Stamford Bridge je manjše presenečenje, saj so se zanj zelo zanimali pri Manchester Unitedu in se to poletje večkrat sestali s predstavniki Barcelone, naposled pa so odločili, da ga ne kupijo. To so izkoristili pri Chelseaju in s Katalonci sklenili dogovor, vreden 31 milijonov evrov.

Otamendi uradno pri Manchester Cityju

Manchester -Okrepili so se tudi pri Manchester Cityju, ki so v svoje vrste pripeljali argentinskega reprezentančnega branilca Nicolasa Otamendija. Sinjemodri so zanj Valencii plačali 45,6 milijona evrov in podpisali petletno pogodbo.

27-letni Otamendi je za Valencio igral od lanskega januarja in v španskem prvenstvu dosegel šest golov, največ med vsemi branilci v ligi, z dobrimi predstavami pa si je prislužil mesto v idealni enajsterici španskega prvenstva za sezono 2014/15.

Za Manchester City je to tretja okrepitev v tem prestopnem roku, klubu sta se pridružila še Raheem Sterling in Fabian Delph.

Juventus kupil Sandra

Torino - Italijanski prvak Juventus nadaljuje s poletnimi nakupi, tokrat je svojo obrambo okrepil z Brazilcem Alexom Sandrom, ki je za 26 milijonov evrov zapustil Porto in podpisal petletno pogodbo.

24-letni Sandro je za Porto igral od leta 2011 in na 137 tekmah dosegel tri gole, s portugalskim klubom pa je osvojil dva naslova državnega prvaka.

Juventus je v tem prestopnem roku zelo dejaven, v svoje moštvo je med drugimi pripeljal Maria Mandžukića, Samija Khediro, Paula Dybalo, Simoneja Zazo in Norberta Muraro Neta.