Nogometna tržnica: Požeg Vancaš prek Trojan v Celje

Rudi Požeg Vancaš bo domžalski dres zamenjal za celjskega. Za Koper podpisal Ekvadorec Joel Valencia.

Objavljeno
21. januar 2016 14.09
G. L.
G. L.

Ljubljana - Na celjski Areni Petrol bo domače tekme v nadaljevanju svoje kariere igral 21-letni ofenzivni vezist Rudi Vancaš Požeg, ki se je v Celje pred nadaljevanjem sezone preselil iz Domžal. Pri moštvu, ki domuje ob Kamniški Bistrici, so hkrati naznanili podaljšanje sodelovanja z Lucasom Mariom Horvatom, v zadnjem času pa so silno aktivni tudi v Kopru, kjer so se za sodelovanje dogovorili z ekvadorskim ofenzivcem Joelom Valencio Castillom.

Vancaš Požeg je kljub rosnim letom že prekaljeni prvoligaški igralec, saj je za Domžalčane na članskem nivoju debitiral že septembra leta 2011. Odtlej je v rumeno-modrem dresu odigral 98 ligaških tekem in dosegel osem zadetkov ter vknjižil tri asistence.

»Izredno sem vesel, da sem prišel v Celje. Tukaj se zame začenja nova zgodba, ponujena mi je izjemna priložnost za dokazovanje. Sem zelo motiviran, prihajam z močno željo po delu. Celjski klub dobro poznam, vem, da gre za odlično organizirano sredino, ki velik poudarek daje razvoju mladih nogometašev. Mnogo lepih stvari o klubu, klubskem vodstvu in trenerskem štabu mi je v minulih dneh zaupal tudi Žiga Kous, s katerim sva bila precej časa soigralca v Domžalah. Že jutri se bom priključil treningom moštva, s trdim delom pa si želim čim prej priboriti zaupanje trenerja in soigralcev,« je za klubsko spletno stran povedal nekdanji član Kolpe, ki bo v Celju nosil številko 10. S Štajerci je podpisal pogodbo do maja leta 2018.

S koncem omenjene sezone se bo iztekla tudi nova pogodba Lucasa Horvata pri Domžalah, ki ima v moštvu Luke Elsnerja letos dokaj vidno vlogo. »Zelo sem zadovoljen, da sem podaljšal pogodbo z Domžalami. Sem v klubu, ki mi je zelo pri srcu in tukaj se zelo dobro počutim. Nisem imel razloga, da ne bi nadaljeval kariere tukaj, hkrati pa sem zelo vesel, da sta mi tudi klub in strokovno vodstvo izkazala zaupanje in mi ponudila novo pogodbo,« je dejal 30-letni argentinski Slovenec.

Relativno odmevno okrepitev pa so uspeli ujeti v Kopru, kamor se bo po opravljenih pripravah v hrvaškem Medulinu preselil ekvadorski ofenzivni vezist Joel Valencia Castillo. 21-letni državljan Španije je nazadnje igral za Logrones, pred tem pa je bil član Zaragoze, za katero je pred časom nastopal celo v španski najmočnejši ligi. Zanimivo: svoj premierni nastop na najvišji ravni je vpisal kar proti slovitemu Realu iz Madrida.

Valencia je v preteklosti nastopal tudi v kadetskih selekcijah Ekvadorja in tudi Španije, poročajo na uradni strani Prve lige Telekom Slovenije.