Nogometna tržnica: Real oddal Morato v Juventus, Casemira v Porto

Italijanski prvak Juventus se je z Realom dogovoril za prestop napadalca Alvara Morate, posel je vreden 18 milijonov evrov.

Objavljeno
19. julij 2014 08.41
Posodobljeno
19. julij 2014 09.06
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Torino - Španski napadalec Alvaro Morata bo po treh letih zapustil madridski Real in se pridružil Juventusu, ki je zanj plačal 18 milijonov evrov.

Mladi 21-letni Morata je včeraj priletel v Torino, kjer ga danes čaka zdravniški pregled in nato tudi podpis pogodbe, v katero bodo Madridčani vključili možnost o odkupu v višini 35 milijonov evrov.

»Zelo sem vesel, da sem tukaj in se že veselim nove avanture,« je povedal Morata, ki bo pri Juventusu igral pod vodstvom novega trenerja Massimiliana Allegrija.

Italijanski prvaki naj bi v kratkem dokončali prestop še enega igralca, francoskega branilca Patrica Evraja, za katerega bodo Manchester Unitedu plačali 2 milijona evrov.

Borini zapušča Liverpool

Sunderland se je z Liverpoolom dogovoril za prestop italijanskega napadalca Fabia Borinija, za katerega bodo na Anfieldu prejeli 17,6 milijonoa evrov.

23-letni Borini se je Liverpoolu pridružil leta 2012, vendar pa se ni uveljavil v moštvu. Italijan je bil tako v pretekli sezoni posojen Sunderlandu in je na 32 prvenstvenih tekmah dosegel 7 golov, s čimer je prepričal vodilne v moštvu.

Za Sunderland bo to že četrta okrepitev v tem prestopnem roku, v katerem so se mu pridružili Billy Jones (WBA), Jordi Gomez (Wigan) in Costel Pantilimon (Manchester City).

Ideye k West Bromwich Albionu

Angleški prvoligaš West Bromwich Albion je poskrbel za najdražji nakup v svoji zgodovini, saj je za 12,6 milijona evrov v svoje vrste pripeljal nigerijskega napadalca Browna Ideya iz kijevskega Dinama.

25-letni Ideye je za ukrajinski klub igral od leta 2011 in na 74 tekmah dosegel 33 golov, kar pa ni bilo dovolj za vpoklic v reprezentanco na svetovno prvenstvo v Braziliji.

Nigerijec je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo.

Casemiro v Porto

Portu bo Real Madrid za eno leto posodil brazilskega vezista Casemira. V Madridu, kjer so v preteklem tednu sprejeli nemškega reprezentanta Tonija Kroosa, je 22-letnik v prejšnji sezoni odigral 25 tekem, v prvi enajsterici pa je začel le štirikrat. Portugalski klub se je sicer v tem tednu okrepil z Nizozemcem Brunom Martinsom Indijem, kot posojeni igralec se mu je za dve leti prisružil tudi napadalec Cristian Tello.