Nogometna tržnica: Rojo v Manchester United, Cesar bo zamenjal Oblaka

Argentinski reprezentančni branilec Marcos Rojo bo v prihodnjih dneh dokončal prestop k Manchester Unitedu.

Objavljeno
19. avgust 2014 10.58
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Manchester - Pri Manchester Unitedu se bodo v prihodnjih dneh okrepili z argentinskim reprezentančnim branilcem Marcosom Rojom.

Za rdečimi vragi je slab začetek sezone, saj jih je na prvi prvenstveni tekmi na Old Traffordu presenetljivo premagal Swansea z 2:1. Pri Unitedu več kot očitno potrebujejo okrepitev v obrambi, saj so so po pretekli sezoni ostali brez izkušenih branilcev Nemanje Vidića, Ria Ferdinanda in Patrica Evraja, v klub pa so pripeljali le enega novega branilca, obetavnega Luka Shawa, ki pa bo zaradi poškodbe odsoten približno mesec dni.

Rdeči vragi so zato že potegnili prvo potezo in se s Sportingom dogovorili za prestop 24-letnega Roja, ki lahko igra na položaju osrednjega branilca ali levega bočnega branilca.

Kot poročajo mediji, bo Manchester United zanj plačal 20 milijonov evrov, poleg tega pa bo portugalskemu klubu posodil krilnega nogometaša Luisa Nanija.

Banega bo Valencio zamenjal s Sevillo

Argentinski vezist Ever Banega bo po šestih letih zapustil Valencio in se pridružil Sevilli, ki bo zanj plačala 2,5 milijona evrov.

26-letni Banega je za Valencio odigral 136 tekem in dosegel devet golov, po opravljenem zdravniškem pregledu pa bo postal osma okrepitev Seville v tem prestopnem roku, ki so se ji pred tem pridružili Aleix Vidal, Iago Aspas, Gregorz Krychowiak, Mariano Barbosa, Alejandro Arribas, Denis Suarez in Gerard Deulofeu.

Cesar v Benfico

Brazilski reprezentančni vratar Julio Cesar se je vrnil na evropske nogometne zelenice. Potem ko naj bi sprva odšel na Otok, ga je moštvo QPR prepustilo Benfici, kjer bo tako zamenjal slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka (zanimivo, pred temi je v Interju zamenjal Samir Handanović). Potem ko je odpovedal ustni dogovor z londonskim klubom, je v Lizboni že podpisal dveletno pogodbo.

Cesar je svetovno nogometno javnost nase spet opozoril na letošnjem SP v Braziliji, ki se ga bo spominjal z mešanimi občutki. Svoje moštvo je rešil pri streljanju enajstmetrovk v osmini finala proti Čilu, nato pa v polfinalu proti Nemčiji prejel kar sedem golov.