Nogometna tržnica: Suarez bi Real Madridu težko rekel ne

Urugvajski napadalec Luis Suarez je sit britanskih medijev, zato bo resno razmislil o selitvi iz Liverpoola.

Objavljeno
30. maj 2013 10.19
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Liverpool - Čeprav je angleški prvoligaš Liverpool nedavno zatrdil, da se ne nameravajo odpovedati urugvajskemu napadalcu Luisu Suarezu, je slednji znova namignil, da si želi prestopa. Kot je dejal, je sit kritik, ki mu jih ves čas namenjajo britanski mediji in zato pripravljen prisluhniti ponudbam, ki bi ga odpeljale stran od Otoka.

Kot je priznal za radio 890 iz Montevidea, se sicer v klubu in med navijači dobro počuti, toda vseeno ga mika zlasti ponudba iz Real Madrida. »Liverpool je z menoj vedno lepo ravnal, tudi navijačem se lahko zahvalim za vso podporo. Toda ne zmorem se več ukvarjati z vsem, kar o meni napiše britanski tisk,« je potarnal urugvajski nogometaš, ki je sicer največ prahu dvignil s svojim ugrizom Branislava Ivanovića na tekmi s Chelseajem in tako postal tarča negativnih kritik. Angleška nogometna zveza ga je sicer za potezo kaznovala z 10 tekmami prepovedi.

»Vem, da sem naredil napako, se zanjo tudi opravičil, mediji pa zdaj pišejo o meni, kot da me poznajo celo življenje. O meni pišejo stvari, ki nimajo povezave z nogometom, in ne znajo ceniti mojih predstav na igrišču,« je še potarnal.

»Rad imam Liverpool, z njim imam še veljavno pogodbo, toda če bi se mi ponudila nova priložnost, bi vsekakor o njej resno razmislil,« je še povedal Suarez. Priznal je še, da sicer pri njegovem morebitnem prestopu v Španijo ni še nič konkretnega, a da bi »Real Madridu zelo težko rekel ne«.

Pellegrini že ima ustni dogovor

Da bo trener španskega prvoligaša Malage Manuel Pellegrini v novi sezoni bržkone nasledil Roberta Mancinija v Manchester Cityju, se govori že dlje časa. Čilski strokovnjak je zdaj potrdil, da ima s Cityjem že ustni dogovor o sodelovanju, vendar dodal, da nič še ni uradno.

»Imam ustni dogovor z vodstvom Manchester Cityja in upam, da bo obveljal. Vendar pogodbe še nismo podpisali in dokler tega ne storimo, se lahko še marsikaj zgodi,« je za andaluzijsko televizijsko postajo Canal Sur dejal Pellegrini, ki je 22. maja končal sodelovanje Malago.

Čilenec se je Malagi pridružil novembra 2010 in jo popeljal do prvega nastopa v ligi prvakov v klubski zgodovini. Malaga je v četrtfinalu klonila proti Borusii iz Dortmunda.

Soares in Lica v Porto

Portugalska nogometaša 22-letni Josue Filipe Soares Pesqueira (Pacos Fereira) in 24-letni Luis Carlos Pereira Carneiro z vzdevkom Lica (Estoril) sta podpisala štiriletni pogodbi s portugalskim prvakom Portom, je danes objavilo klubsko vodstvo. Oba sta uspešno prestala zdravniški pregled in bosta nosila barve Porta do leta 2017.

Hughes za krmilom Stoke Cityja

Mark Hughes bo novi trener angleškega nogometnega prvoligaša Stoke Cityja, potem ko je Valižan Tony Pulis po sedmih sezonah na čelu te ekipe odstopil s položaja, poročajo otoški mediji. Časnik The Stoke Sentinel poroča, da je nekdanji reprezentant Walesa s klubom podpisal triletno pogodbo.

Hughes je pred tem na Otoku že vodil ekipe Blackburn, Manchester City, Fulham in Rangers.