Nogometna tržnica: Tevez tudi uradno v Boco Juniors

Argentinski velikan je potrdil prihod sijajnega napadalca. Jackson Martinez potrdil odhod v Atletico Madrid.

Objavljeno
27. junij 2015 18.31
SOCCER-ITALY/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Buenos Aires - V argentinski prestolnici, vsaj v tistem delu, kjer pesti stiskajo za Boco Juniors, je danes veselo. Tudi uradno je namreč jasno, da se v domovino vrača sijajni napadalec Carlos Tevez. Kolumbijec Jackson Martinez je medtem napovedal odhod k Atletico Madridu.

Tevez je v Evropi preživel deset let. Leta 2005 se je iz brazilskega Corinthiansa senzacionalno preselil k angleškemu West Hamu, sledil je odhod k Manchester Unitedu, nato k njegovemu mestnemu tekmecu Cityju in nazadnje k italijanskemu Juventusu, kjer je preživel tudi najlepši del svoje kariere.

Enaintridesetletni argentinski reprezentant je bil visoko na spisku želja številnih evropskih velikanov. Želeli so ga pri francoskem PSG, angleškem Liverpoolu in španskemu Atleticu iz Madrida, a se je Carlitos odločil, da je napočil čas za vrnitev v domovino.

Martinez pred vrati Atletica

Tevez trenutno nastopa na južnoameriškem prvenstvu, kjer je z odločilnim zadetkom ob izvajanju enajstmetrovk izločil Kolumbijo Jacksona Martineza. Robustni napadalec je zatem potrdil, da je vse pripravljeno za njegov odhod k Atleticu iz Madrida, manjkajo le še formalnosti.

»Lahko potrdim, da se selim v Atletico. V Madrid grem za štiri leta, ne vem pa še, kdaj bom uradno predstavljen. Navdušen sem, ker bom naredil tako pomemben korak v karieri. Čaka me nov izziv in upam, da bom po Falcau uspel postati drugi Koumbijec, ki je v Atleticu pustil velik pečat,« je dejal Martinez.