Nogometna tržnica: v Monaco tudi Carvalho

Pred prestopom v klub ruskega milijarderja je ob Radamelu Falcau in Victorju Valdes tudi Ricardo Carvalho.

Objavljeno
29. maj 2013 10.52
FBL-FRA-LIGUE1-ESP-COL-MONACO-CARVALHO-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Vrste Monaca, ki bo v prihodnji sezoni ponovno zaigral v prvi francoski ligi, se iz dneva v dan krepijo. Pred prestopom v klub, ki je v lasti ruskega milijarderja Dmitrija Ribolovljeva, so kolumbijski napadalec Radamel Falcao in španski vratar Victor Valdes, pa tudi portugalski branilec Ricardo Carvalho.

Slednji je menda že zapustil španskega velikana Real Madrid in bo v prihodnji sezoni igral za Monaco, je sporočil klub iz Monte Carla. Carvalho se je v Real leta 2010 preselil iz Chelseaja, vendar pa v treh letih v Madridu ni dobil veliko priložnosti. Pogodba mu sicer poteče konec junija.

»Vesel sem, da sem se lahko pridružil MOnacu in da bo lahko sodeloval v tej novi pustolovščini. To bo zame nov izziv,« je povedal 35-letni nogometaš, ki je z bogatim klubom podpisal enoletno pogodbo.

Monaco naj bi sicer za za Falcaa odštel kar 60 milijonov evrov, kar bi bil rekordni prestop v zgodovini francoskega nogometa. Kolumbijec naj bi že prestal zdravniški pregled. Medtem je Barcelona zaenkrat še zanikala prestop Valdesa, ki pa je na klub že jasno naslovil željo po odhodu.

Francoski prvoligaš je velik posel sklenil tudi s Portom in za Jamesa Rodrigueza in Joaa Moutinha odštel 70 milijonov.