Nogometna tržnica: Valencia predstavila Pereza, Kimmich bo poleti okrepil Bayern

Argentinski vezist Enzo Perez se je na stadionu Mestalla prvič predstavil navijačem Valencie.

Objavljeno
02. januar 2015 18.05
FBL-ESP-VALENCIA-ENZO PEREZ
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Valencia - Pri španski Valencii so danes uradno predstavili svojo novo okrepitev, 28-letnega vezista Enza Pereza.

Argentinski reprezentant je bil od leta 2011 član Benfice, zdaj pa se je za 25 milijonov evrov preselil na štadion Mestalla, kjer ga je danes pričakalo približno 8000 navijačev.

»Veliko si obetam od igranja za Valencio, poleg tega pa si želim kar najbolje začeti kariero v tem klubu. Upam, da bo leto 2015 uspešno za vse nas. Prvič sem doživel, da me je na predstavitvi pričakalo toliko ljudi, sem presenečen kot tudi presrečen, vsak nogometaš želi imeti takšno podporo, jaz pa bi se vam rad oddolžil s tem, da bom pomagal Valencii pri nadaljni rasti ,« je dejal Perez, ki bo nosil dres s številko 15.

Valencia je v španskem prvenstvu na 4. mestu (31 točk), pred njo so Atletico (35), Barcelona (38) in Real (39).

Kimmich iz Stuttgarta k Bayernu

Nemški prvak Bayern je oznanil, da se je s Stuttgartom dogovoril za poletni prestop 19-letnega vezista Joshue Kimmicha, ki v tej sezoni igra na posoji pri drugoligašu Leipzigu.

Bavarci bodo za obetavnega Nemca plačali sedem milijonov evrov, uradno pa se jim bo pridružil 1. julija 2015.

Na uradni strani Bayerna so zapisali, da je bil Kimmich velika želja tako glavnega trenerja Pepa Guardiole kot tudi športnega direktorja Matthiasa Sammerja.

Jošida še tri leta v Southamptonu

Japonski reprezentančni branilec Maja Jošida je s Southamptonom podpisal novo triletno pogodbo. 26-letni Jošida za angleški klub igra od leta 2012, doslej pa je na šestdesetih tekmah dosegel tri gole.

Jošida se je za podaljšanje odločil tik pred odhodom na azijski pokal, ki ga bo med 9. in 31. januarjem gostila Avstralija.

Southampton je v angleškem prvenstvu dobil enajst izmed dvajsetih tekem in zaseda četrto mesto, deset točk za vodilnima Chelseajem in Manchester Cityjem.

Podolski do konca sezone pri Interju

Napadalec londonskega Arsenala Lukas Podolski bo do konca sezone igral na posoji pri Interju. 29-letni Nemec je danes že pripotoval v Milano, kjer ga jutri čaka zdravniški pregled, nato pa se bo tudi uradno pridružil novim soigralcem, med katerimi sta tudi Samir Handanović in Rene Krhin.

»Govoril sem s trenerjem Robertom Mancinijem in mislim, da je odličen trener. Želel me je v klubu in z veseljem sem se odzval. Moštvu bi rad pomagal do uvrstitve v ligo prvakov,« je ob pristanku v Milano dejal Podolski.