Nogometna tržnica: Vidal tudi uradno v Bayernovi majici

Pri Manchester C. ne računajo več na Edina Džeka, bo pa v dvoboju z Realom v prvi postavi tudi novinec Fabian Delph.

Objavljeno
23. julij 2015 16.19
Germany Soccer Bayern Vidal
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

München - Predsednik münchenskega nogometnega velikana Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je potrdil, da bo reprezentant Čila in dosedanji zvezni igralec Juventusa Arturo Vidal okrepil vrste nemškega šampiona. Njegovo selitev na Bavarsko bi lahko prekrižale le morebitne težave na zdravniškem pregledu. Pri Bayernu denarnih podrobnosti odmevnega prestopa (še) niso sporočili, po pisanju medijev pa naj bi Vidalu štiriletna pogodba navrgla 130.000 evrov tedensko, Bayern pa naj bi »stari dami« plačal 37 milijonov evrov odškodni. Čilenec je v preteklosti že igral v bundesligi v majici Bayerja.

Džeko se poslavlja od Cityja

Manchester - Najnovejša okrepitev angleškega nogometnega velikana Manchester Cityja Fabian Delph, ki se je pred dnevi v klub za pet let preselil iz Aston Ville, bo prihodnji prijateljski dvoboj v okviru mednarodnega pokala prvakov z Realom Madridom začel v prvi enajsterici. Po drugi strani pa je trener Manuel Pellegrini razkril, da se bo od moštva bržčas poslovil Edin Džeko, ki trenutno še trenira s soigralci, a Čilenec nanj ne računa več, saj je bil njegov odhod pogojen z nekaterimi drugimi nakupi. Pomembna okrepitev je bil namreč tudi Raheem Sterling, ki je poskrbel za letošnji rekordni klubski prestop, v majici novega delodajalca pa je že zadel ob prijateljskem remiju z Romo (2:2).

Mensah novi Oblakov soigralec

Madrid - Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak ima novega soigralca. Madridski Atletico je namreč v svoje vrste za deset milijonov evrov iz Vitorie Guimaraes zvabil mladega ganskega zveznega igralca, 20-letnega Bernarda Mensaha, ki pa se bo v prihodnji sezoni kot posojen igralec brusil pri mestnem tekmecu Getafeju. Mladenič je Atleticu sicer obljubil šestletno zvestobo.