Nogometna tržnica: Vidal v Bayern, United bi za Müllerja dal 90 milijonov

Čilenec Arturo Vidal  bo očitno velika okrepitev Bayerna pred novo sezono. ManUnited na vsak način želi Thomasa Müllerja.

Objavljeno
20. julij 2015 16.25
Posodobljeno
20. julij 2015 16.25
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Čilski nogometni reprezentant Arturo Vidal bo očitno res postal novi član Bayerna iz Münchna. Kot poroča Guardian, je italijanski prvak Juventus že pristal na pestop k Bavarcem, ob tem pa iztržil odškodnino v višini 37 milijonov evrov.

Čilenec naj bi ob tem podpisal štiriletno pogodbo, s katero bo prejemal po 130.000 evrov tedensko, Torino pa bo zapustil po štirih letih in tudi štirih naslovih v serie A. Agent Fernando Felicevich se te dni mudi v Münchnu, da dokonča posel, s katerim se bo Vidal vrnil na nemške zelenice, kjer je igral že pred selitvijo v »staro damo«. Med leti 2007 in 2011 je bil namreč član Bayerja iz Leverkusna.

Pri Juventusu menda že iščejo novega vezista, med drugimi je v očeh vodstva torinskega kluba Julian Draxler iz Schalkeja. Pred novo sezono so se sicer črno-belim že pridružili Mario Mandžukić, Sami Khedira in Paulo Dybala.

Za Müllerja 90 milijonov?

Medtem pa ekipo še naprej krepi Manchester United, ki po nakupu Bastiana Schweinsteigerja še vedno cilja tudi na še enega zvezdnika Bayerna Thomasa Müllerja. Kot poročajo angleški in nemški mediji, si Nizozemec Louis van Gaal na vsak način želi v svoje vrste pripeljati nemškega reprezentanta, zanj naj bi ponudili celo 90 milijonov evrov.

Prvotna ponudba naj bi znašal nekoliko manj, a še vedno vrtoglavih 60 milijonov, ki pa so jih Bavarci gladko zavrnili. Po novi ponudbi se Bayern, katerega član je Müller že od mladih nog, še ni odzval. United je doslej v poletnem prestopnem roku porabil že približno sto milijonov evrov za okrepitve.