Nogometne novice: Arsenal tri mesece brez Cazorle, UEFA se bo poklonila Chapecoenseju

Vezist Arsenala Santi Cazorla potrebuje operacijo gležnja, zaradi katere bo počival tri mesece.

Objavljeno
01. december 2016 17.15
Posodobljeno
01. december 2016 17.36
M. Ž.
M. Ž.

London - Pri angleškem prvoligašu Arsenalu se bodo morali naslednje tri mesece znajti brez vezista Santija Cazorle, ki potrebuje operacijo gležnja.

31-lenti Španec se je poškodoval 19. oktobra na tekmi lige prvakov z Ludogorcem in od takrat ni mogel pomagati svojim soigralcem, pretekli teden pa je obiskal specialista, ki je predlagal operacijo. Cazorla bo prihodnji teden odpotoval na Švedsko, kjer ga čaka operativni poseg, nato pa trimesečno okrevanje.

Santi Cazorla je v tej sezoni odigral 11 tekem in prispeval dva gola in tri podaje.

Arsenal je v domačem prvenstvu na četrtem mestu, s tremi točkami zaostanka za vodilnim Chelseajem, v ligi prvakov pa si je že pred zadnjim kolom zagotovil mesto v osmini finala.

UEFA se bo poklonila Chapecoenseju

Evropska nogometna zveza (UEFA) je sporočila, da se bodo tekme šestega kola lige prvakov in evropske lige začele z minuto molka, s čimer se bodo poklonili žrtvam letalske nesreče v Kolumbiji.

Nogometni svet je v noči s ponedeljka na torek pretresla vest o letalski nesreči, v katerem je življenje izgubilo 71 ljudi. Na letalu so bili med drugimi tudi člani brazilskega prvoligaša Chapecoenseja, funkcionarji kluba in novinarji.

»Nesreča v Kolumbiji je pretresla nogometni svet. Z minuto molka bomo vsem prizadetim poslali našo podporo v teh težkih trenutkih,« je zapisal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.