Nogometne novice: Bellerin sklenil novo pogodbo z Arsenalom, Američani odpustili Klinsmanna

Španski branilec Hector Bellerin je s svojim klubom Arsenalom podpisal novo dolgoročno pogodbo.

Objavljeno
21. november 2016 15.38
Posodobljeno
21. november 2016 16.04
M. Ž.
M. Ž.

London - Branilec Arsenala Hector Bellerin je s svojimi delodajalci podpisal novo dolgoročno pogodbo, so danes sporočili iz londonskega kluba.

Topničarji niso želeli razkriti podrobnosti novega dogovora, po poročanju Guardiana naj bi šlo za šestinpolletno pogodbo, ki bo španskemu nogometašu tedensko navrgla 120.000 funtov.

21-letni Bellerin se je Arsenalu pridružil leta 2011 iz Barcelone in za člansko moštvo debitiral leta 2014, na skupno 86 tekmah je dosegel tri gole.

»Zadovoljen sem. Tu že dolgo časa in čutim, kot da sem tu doma, podpis pogodbe se mi je zdela pravilna odločitev. Vesel sem, da bom še naprej Topničar,« je ob podpisu nove pogodbe povedal španski branilec.

Hector Bellerin je letos tudi debitiral za špansko reprezentanco in zanjo odigral tri tekme. Z njo je odpotoval tudi na letošnje evropsko prvenstvo, kjer pa ni dočakal priložnosti.

Američani odpustili Klinsmanna

Vodstvo ameriške nogometne zveze je zavoljo slabih rezultatov odpustilo selektorja Jürgena Klinsmanna.

Nemški nogometni strokovnjak je reprezentanco prevzel leta 2011 in imel veljavno pogodbo do leta 2018, vendar pa sta bila zanj usodna poraza na uvodnih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018, na katerih so njegovi igralci izgubili proti Mehiki (1:2) in Kostariki (0:4).

Američani so tako na zadnjem, šestem mestu kvalifikacijske skupine. Prva tri mesta prinašajo nastop na svetovnem prvenstvu, četrto pa dodatne kvalifikacije.