Nogometne novice: Benzemaju spet odprli vrata v reprezentanco, Benitez prevzel Newcastle

Francoz Karim Benzema bo lahko igral na letošnjem evropskem prvenstvu v domači Franciji, če ga bo selektor izbral v ekipo.

Objavljeno
11. marec 2016 11.56
Posodobljeno
11. marec 2016 11.56
FBL-FRA-POLICE-SEX-FILES
A.V., STA
A.V., STA
Pariz - Sodišče je danes delno ugodilo njegovi pritožbi v primeru domnevnega izsiljevanja, tako da bo lahko v istem moštvu kot rojak Mathieu Valbuena.

Sedemindvajsetletnega Benzemaja so francoske oblasti novembra lani obremenile na zaslišanju v zvezi z njegovim reprezentančnim kolegom Mathieujem Valbueno. Slednjemu so neznanci namreč grozili z javno objavo videoposnetka, ki prikazuje spolni odnos med Valbueno in neznanko, nepridipravi pa so za odkupnino zahtevali 15.000 evrov.

Oblasti so Benzemaja povezale z izsiljevalci, med drugim mu grozi tudi najmanj pet let zapora. Francoska nogometna zveza je po incidentu za nedoločen čas suspendirala napadalca madridskega Reala.

Benzemajevi odvetniki so danes sporočili, da je sodišče ugodilo pritožbi, tako da lahko po novem Benzema igra v isti ekipi kot Valbuena, če bosta oba izbrana v francosko reprezentanco. Doslej je sodna prepoved namreč vsebovala tudi določilo, ki je Benzemaju prepovedovalo stike z Valbueno.

Kljub tej odločitvi pa Benzema še ostaja osumljenec v preiskavi primera domnevnega izsiljevanja.

Benitez uradno na trenerski klopi Newcastla

Vodstvo angleškega prvoligaša Newcastla je po nizu slabih rezultatov odpustilo glavnega trenerja Steva Mclarna in na njegovo mesto postavilo Španca Rafaela Beniteza.

Angleški strokovnjak Mclaren je klub vodil le devet mesecev, Srake pa so pod njegovim vodstvom na 28. ligaških tekmah zabeležile še šest zmag in so na devetnajstem mestu, ki ob koncu sezone vodi v drugoligaško tekmovanje.

Newcastlu je sedaj na pomoč priskočil izkušeni Rafael Benitez, ki je podpisal triletno pogodbo. 55-letni Španec dobro pozna angleško prvenstvo, saj je bil med letoma 2004 in 2010 trener Liverpoola, nazadnje pa je bil zaposlen pri madridskem Realu, s katerim se je po zgolj sedmih mesecih sodelovanja razšel letošnjega januarja.