Nogometne novice: Berg novi trener Blackburna, Blohin po operaciji že vodi kijevski Dinamo

Angleško drugoligaško moštvo Blackburn Rovers bo odslej vodil noverški trener Henning Berg.

Objavljeno
31. oktober 2012 20.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Blackburn - Angleško nogometno moštvo Blacburn Rovers, ki je preteklo sezono izpadlo v drugorazredno tekmovanje, bo jutri uradno predstavilo novega trenerja, Henninga Berna.

Gre za nekdanjega norveškega reprezentanta, ki je za Blackburn nastopal v sezoni 1994/95 in z njim osvojil angleško prvenstvo, kasneje pa je igral tudi za Manchester United.

43-letni strokovnjak bo na mestu trenerja zamenjal Steva Keana, ki je septembra odstopil po 21 mesecih delovanja. S prevzemom trenerskega mesta pri Blackburnu se bo prvič v karieri na Otoku preizkusil kot trener, pred tem je vodil že domača kluba Lyn Oslo in Lillestrom.

Blackburn je po trinajstih kolih angleškega Championshipa na petem mestu (23 točk), vodi
Cardiff City (28), za kateregai igra slovenski nogometaš Etien Velikonja.

Blohin že trenira kijevski Dinamo

Kijev - Nekdanji ukrajinski zvezdnik Oleg Blohin, ki je pred mesecem dni prestal operacijo glave, je te dni znova treniral moštvo Dinamo iz Kijeva, pred katerim je prvenstvena tekma proti Tavriji iz Simferopola.

Blohin bo ta dvoboj spremljal le iz tribun, če pa bo le-tega dobro prestal, pa bo naslednji teden na tekmi lige prvakov proti Portu lahko sedel že na klopi, je sporočil klubski zdravnik Leonid Mironov. Blohinu so namreč pred slabim mesecem dni odstranili krvni strdek v glavi, potem ko je moral v bolnišnico zaradi izjemno povišanega krvnega tlaka.

Ukrajinski strokovnjak se je Dinamu pridružil letos septembra in podpisal štiriletno pogodbo. Na trenerskem mestu je zamenjal Jurija Semina, ki ga je predsednik kluba Igor Surkis odstavil zaradi slabih dosežkov Dinama na domačem in mednarodnem prizorišču.