Nogometne novice: Bravo se je pridružil Manchester Cityju, Eduardo pa Chelseaju

Manchester City je dokončal prestop čilenskega vratarja Claudia Brava. Barceloni je zanj plačal 18 milijonov evrov.

Objavljeno
25. avgust 2016 16.15
Posodobljeno
25. avgust 2016 16.29
M. Ž.
M. Ž.

Manchester - Čilenski reprezentančni vratar Claudio Bravo je danes uradno dokončal svoj prestop iz Barcelone v Manchester City.

Angleški klub je za 33-letnega Čilenca plačal 18 milijonov evrov odškodnine in z njim podpisal štiriletno pogodbo.

Cladio Bravo je svojo kariero začel leta 2002 pri klubu Colo-Colo, štiri leta kasneje se je pridružil Real Sociedadu, od tam pa ga je pot leta 2014 ponesla k Barceloni. Čilenec je s Katalonci v dveh letih osvojil kar osem lovorik, a se kljub temu odločil za odhod in je postal prvi vratar Manchester Cityja.

»Pri Cityju gradijo nekaj posebnega in upam, da jim bom pomagal do številnih uspehov. V zadnjih letih sem spremljal Cityjev napredek in nekaj novih soigralcev poznam z južnoameriškega prvenstva. Ni bilo lahko zapustiti Barcelone, kjer sem imel dve fantastični sezoni, vendar pa nisem mogel zavrniti možnosti sodelovanja s Pepom Guardiolo,« je ob podpisu pogodbe dejal Bravo.

Poleg Čilenca sta v članskem moštvu še dva vratarja. Doslej je bil številka ena Willy Caballero, dolgoletni prvi vratar kluba Joe Hart pa se je pri Guardioli znašel v nemilosti in je na izhodnih vratih.

Eduardo iz Zagreba v London

Londonski Chelsea se je z zagrebškim Dinamom dogovoril za prestop vratarja Eduarda, višina odškodnine ni znana.

33-letni portugalski reprezentant, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu s svojo državo osvojil naslov evropskega prvaka, je z novimi delodajalci podpisal enoletno pogodbo.

»Dobil sem priložnost, da postanem član Chelseaja in nastopam v angleškem prvenstvu, tako da odločitev ni bila težka. Prestop predstavlja velik izziv, saj je angleška liga najmočnejša na svetu in gre za povsem drugačen nivo nogometa, kot sem ga bil vajen doslej. Upam, da bom uresničil pričakovanja,« je povedal Eduardo.

Portugalec bo pri Chelseaju v vlogi tretjega vratarja, za Belgijcem Thibautom Courtoisom in reprezentantom Bosne in Hercegovine Asmirjem Begovićem.