Nogometne novice: Busquets podaljšal, Maribor brez Vršiča

Sergio Busquets bo v katalonski prestolnici ostal do leta 2019. Maribor proti Gorici brez Vršiča in Mendyja.

Objavljeno
26. februar 2015 16.50
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Barcelona - Španski reprezentant Sergio Busquets je z Barcelono podpisal novo pogodbo, ki ga bo v katalonski prestolnici zadržala do leta 2019. Maribor bo spomladanski del državnega prvenstva začel brez poškodovanega Dareta Vršiča.

Igralec sredine igrišča Sergio Busquets bo z novo pogodbo v Barceloni ostal vsaj še štiri sezone, pogodba pa vključuje tudi možnost podaljšanja za eno leto, so sporočili iz katalonskega kluba. Šestindvajsetletni Busquets se je v prvo ekipo Barcelone prebil skozi mladinske selekcije in na 201 tekmi dosegel šest golov.

Prejšnja pogodba je vključevala odkupno klavzulo v višini 80 milijonov evrov, podrobnosti novega dogovora pa še niso znane. Po poročanju španskih medijev naj bi postal četrti najbolje plačani igralec Barcelone, za Lionelom Messijem, Xavijem Hernandezom in Andresom Iniesto.

Vršič na operacijo kolena

Po skoraj treh mesecih premora se bo v soboto z 22. krogom začel spomladanski del državnega prvenstva. Trener Maribora Ante Šimundža je na novinarski konferenci pojasnil, da se pri državnih prvakih ubadajo s poškodbami. »Ne morem računati na vse igralce. Dare Vršič bo moral danes na operacijo desnega kolena. Jean-Philippe Mendy se je tudi šele danes stoodstotno vključil v proces vadbe. Bomo videli, kako bo reagirala njegova noga.« 

Maribor bo v soboto v Ljudskem vrtu gostil Gorico, na sporedu bosta tudi tekmi Rudar Velenje - Domžale in Kalcer Radomlje - Olimpija.

Sanchez Flores že zapušča Getafe

Španski trener Quique Sanchez Flores po le sedmih tednih zapušča trenerski stolček prvoligaša Getafeja. Madridski klub se v zadnjem času spopada s hudimi finančnimi težavami, zato so prodali predhodnika Sanchez Floresa Cosmina Contro na Kitajsko, sledil mu je tudi nekdanji zvezdnik Dinama Sammir.

Flores ni pojasnil razlogov za odhod, neuradno pa naj bi bila kaplja čez rob prav prodaja Sammirja. Getafe je sicer po prihodu 50-letnika začel nizati dobre rezultate in se trenutno nahaja na 13. mestu prve španske lige, daleč od mest, ki prinašajo selitev v drugo ligo.