Nogometne novice: CAS zavrnil Blatterjevo pritožbo, Carrillo nasledil Pušnika

Mednarodno športno razsodišče je zavrnilo pritožbo nekdanjega predsednika FIFA Seppa Blatterja na 6-letni suspenz.

Objavljeno
05. december 2016 15.52
SOC FIFA Investigation
M. Ž.
M. Ž.

Lozana - Mednarodno športno razsodišče (CAS) je zavrnilo pritožbo nekdanjega predsednika Svetovne nogometne zveze (FIFA) Seppa Blatterja na šestletno prepoved udejstvovanja v nogometu.

Švicarskega nogometnega funkcionarja je lani kaznovala etična komisija FIFA, potem ko so na dan prišle informacije, da je leta 2011 s strani takratnega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) Michela Platnija za svetovanje prejel sporni znesek v višini 1,8 milijona evrov. Blatter in Platini sta se sklicevala na to, da je šlo za ustni dogovor, a jima etična komisija ni verjela in jima prisodila osemletno kazen.

CAS je tako Blatterju kot Platniju sprva izrekel osemletni kazni, a je nato pritožbeni odbor FIFA obema funkcionarjema kazen skrajšal na šest let.

Platini se je kasneje pritožil na kazen, ki jo je CAS letošnjega maja zavrnil, a mu vseeno skrajšal kazen na štiri leta, medtem ko Blatter prestaja šestletno kazen.

»Odločitev ni nepričakovana in moram jo sprejeti, čeprav je težko, saj tožilstvo ni dokazalo krivde. V svojih 41 letih pri Fifi sem doživel marsikaj. Naučil sem se, da lahko v športu zmagaš in izgubiš,« je pojasnil Blatter.

Mednarodno športno razsodišče je svojo odločitev utemeljilo s tem, da je Blatter kršil etični kodeks, saj plačilo ni imelo pogodbene podlage.

Pušnika pri Hajduku nasledil Carrillo

Hrvaški prvoligaš Hajduk ima novega trenerja. Slovenskega strokovnjaka Marijana Pušnika, ki se je moral posloviti po pokalnem porazu proti Splitu, je nasledil Španec Juan Carrillo.

Gre za 48-letnega nekdanjega nogometaša, ki je svojo trenersko kariero začel leta 2001 pri mladinskem pogonu Espanyola, leta 2006 je pri Gironi prvič prevzel člansko moštvo, pred prihodom v Split pa vodil še Videoton in nazadnje Almerio, kjer je bil odpuščen lanskega decembra.