Nogometne novice: Casemiro se vrača v Madrid, Scolari se seli na Kitajsko

Pri madriskem Realu v prihodnosti računajo na Brazilca Casemira, ki je to sezono igral na posoji pri Portu.

Objavljeno
05. junij 2015 09.59
Posodobljeno
05. junij 2015 09.59
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Vodstvo madridskega Reala je v svoje vrste vrnilo brazilskega vezista Casemira, ki je v tej sezoni igral na posoji pri Portu.

23-letni Casemiro je član Reala od leta 2013, ker pa pri Madridčanih ni dobil veliko priložnosti, je bil posojen portugalskemu klubu. Ta je imel možnost, da ga odkupi po koncu sezone, vendar pa so pri Realu v pogodbo dodali tudi posebno klavzulo o igralčevi vrnitvi, za katero bodo Portu plačali 7,5 milijona evrov.

Brazilski vezist je za Porto odigral 28 prvenstvenih dvobojev in z njim končal na drugem mestu, v ligi prvakov pa je odigral osem tekem in mu pomagal do preboja v četrtfinale.

Scolari se seli na Kitajsko

Peking - Nekdanji brazilski selektor Luiz Felipe Scolari po odhodu iz Gremia ni bil dolgo časa brez dela, saj je sprejel ponudbo kitajske ekipe Guangzhou Evergrande, s katero je podpisal dveinpolletno pogodbo.

Brazilski nogometni strokovnjak je imel veliko ponudb, med drugim so se zanj zanimali nekateri turški in ruski klubi, vendar pa je sprejel ponudbo štirikratnega zaporednega kitajskega prvaka, ki se je pred kratkim razšel z italijanskim trenerjem Fabiem Cannavarom.

Za 65-letnega Scolarija bo to peta azijska država, v kateri bo deloval, pred tem je vodil ekipe na Japonskem, v Savdski Arabiji, Kuvajtu in Uzbekistanu.

Elche v drugoligaško tekmovanje

Vodstvo španske nogometne lige je sporočilo, da je Elche zaradi neplačanih davkov izpadel v drugo ligo.

Elche, ki bo moral plačati tudi 180.303 evrov kazni, je davčni upravi dolžan 4,3 milijona evrov. Predsednik kluba Juan Anguix je dejal, da bodo dolg poravnali do 1. avgusta, sicer pa se bodo v klubu pritožili na odločitev vodstva lige.

Namesto Elcheja, ki je prvenstvo končal na 13. mestu z 41 točkami, bo nadomestil baskovski klub Eibar, ki je osvojil 18. mesto (35 točk) in bi moral v prihodnji sezoni nastopati v drugoligaški konkurenci.

Dinamo iz Kijeva pokalni prvak Ukrajine

Kijev - Nogometaši kijevskega Dinama so včeraj zvečer naslovu državnega prvaka dodali še pokalni naslov, potem ko so po streljanju enajstmetrovk premagali Šahtar s 5:4.

Moštvi v rednem delu in podaljšku nista dosegli gola, zato so o zmagovalcu odločali streli z bele točke.

Za Dinamo so zadeli Aleksandar Dragović, Oleg Gusev, Andrij Jarmolenko, Younes Belhanda in Jevgen Khacheridi, za Šahtar pa Darijo Srna, Luiz Adriano, Douglas Costa in Alex Teixeira.