Nogometne novice: Chievo z novim trenerjem, Pienaar končal reprezentančno kariero

Italijanski prvoligaš Chievo, za katerega igrata tudi Bojan Jokič in Boštjan Cesar, se je razšel z Di Carlom.

Objavljeno
02. oktober 2012 07.50
Posodobljeno
02. oktober 2012 08.10
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Verona - Vodilni možje italijanskega moštva Chievo so se po prvenstvenem porazu proti Palermu (1:4) odločili za odslovitev trenerja Domenica Di Carla, ki ga bo zamenjal Eugenio Corini.

Za Chievom, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Bojan Jokič in Boštjan Cesar, je katastrofalen začetek sezone, saj je moštvo na uvodnih šestih tekmah le enkrat zmagalo in petkrat izgubilo ter se znašlo na repu prvenstvene lestvice.

42-letni Corini je v svoji karieri pet let igral za Chievo, bil pa je tudi član Brescie, Juventusa, Sampdorie, Napolija, Piacenze, Verone, Palerma in Torina. Trenersko kariero je začel pri Portosummagi, vodil je še Crotone in nazadnje Frosinone. 48-letni Di Carlo moral posloviti po dobrem letu, potem ko je trenersko mesto v klubu prevzel junija lani.

Pienaar nič več za Južno Afriko

Johannesburg - Kapetan južnoafriške nogometne reprezentance Steven Pienaar se je zaradi preutrujenosti odločil končati reprezentančno kariero.

Član angleškega prvoligaša Evertona, ki je kapetanski trak prevzel od Aarona Mokoene po domačem SP 2010, je odločitev sporočil v pismu, ki so ga prebrali na novinarski konferenci pred objavo seznama nogometašev za naslednje reprezentančne tekme. 30-letni nogometaš je zapisal, da se ne more več boriti s fizičnimi izzivi v klubu in reprezentanci.

»Steven je dejal, da je njegovo telo preutrujeno in moramo spoštovati to odločitev. Veliko je dal ekipi v desetih letih in pogrešali ga bomo,« je povedal selektor JAR Gordon Igesund.

Bullard končal nogometno pot

London - Jimmy Bullard, nekdanji igralec West Ham Uniteda, Fulhama, Wigana in Hulla, se je odločil končati nogometno kariero. 33-letni Bullard, ki je kariero končal v angleškem nižjeligaškem prvenstvu, se je večji del kariere spopadal s poškodbami, težave s koleni pa so ga tudi prisilile v sklenitev kariere.

»Stara poškodba kolena iz let, ko sem še igral za Fulham in Hull, mi ni dovoljevala, da bi zaigral tako, kot bi si želel. Vedno me je ovirala. Zato sem se odločil končati, saj nisem mogel več shajati s tekmovalnim ritmom,« je dejal Bullard, ki se mu je v karieri celo ponujala možnost, da bi zaigral za nemško nogometno reprezentanco - po babici je Nemec - bil pa je tudi na seznamu angleške reprezentance, za katero pa nikoli ni igral.

De Souza zapustil Fenerbahče

Carigrad - Brazilec Alexsandro de Souza ni več član turškega nogometnega velikana iz Carigrada Fenerbahčeja, potem ko je klub z njim po devetih letih prekinil pogodbo.

Alex je od leta 2004 v majici Fenerbahčeja odigral 340 tekem, v tem času pa je dosegel 172 golov in 139 podaj, kar ga uvršča med legende enega največjih turških klubov. Izvrstni Brazilec je 49-krat oblekel tudi reprezentančni dres. S Fenerbahčejem se je zdaj že nekdanji kapetan moštva razšel po devetih letih igranja, v tem času pa se je skupaj z moštvom veselil treh naslovov turškega državnega prvaka.

»Prekinil sem pogodbo. To je zagotovo najbolj žalosten dan v mojem življenju. Fenerbahče je izgubil nogometaša, a dobil novega navijača. Vsem bi se rad zahvalil za podporo,« je dejal Alex.

Wishere po več kot letu dni znova na igrišču

London - Angleški nogometni reprezentant 20-letni Jack Wilshere je odigral svojo prvo tekmo po 14 mesecih odsotnosti zaradi poškodbe gležnja in kolena. Wilshere je formo preizkusil na tekmi Arsenalove mladinske ekipe in na igrišču preživel 63 minut. Mladi topničarji so dvoboj z West Bromwichem izgubili z 1:0.

Spor Llorenteja in Bielse

Bilbao - Po poročanju španskih medijev je v taboru španskega prvoligaša Athletica včeraj prišlo do incidenta, saj sta se na treningu sprla igralec Fernando Llorente in trener Marcelo Bielsa.

Slednji ni bil zadovoljen z igralčevo prizadevnostjo na treningu, kar mu je tudi povedal, Llorente pa tega ni sprejel dobro in je po soočenju zapustil trening. Zaenkrat še ni znano, kakšna kazen ga bo doletela.

27-letni španski reprezentančni napadalec, ki je napovedal, da s klubom po koncu sezone ne bo podaljšal pogodbe, je poleti resno razmišljal o odhodu iz Athletica. Čeprav je bilo veliko govora o njegovem prestopu k Juventusu, pa je ostal v Bilbau, kjer pa so odnosi med njim in trenerjem dosegli vrelišče.

Athletic je po šestih kolih državnega prvenstva na osemnajstem mestu (5 točk), v letošnji sezoni pa nastopa tudi v evropski ligi, in sicer v skupini I, kjer so še Lyon, Hapoel Kirjat Schmona in praška Sparta.