Nogometne novice: Mihajlović prevzel Torino, Benitez v drugo ligo

Branilec Reala in francoske reprezentance Raphaël Varane bo zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil EP.

Objavljeno
25. maj 2016 10.42
Posodobljeno
25. maj 2016 10.51
FILES-FBL-EURO-2016-FRA-GER
M. Ž., Š. Ro.
M. Ž., Š. Ro.

Pariz - Francoska nogometna reprezentanca bo na domačem evropskem prvenstvu igrala brez branilca Raphaëla Varana, ki si je poškodoval stegensko mišico in ga čaka tritedensko okrevanje. Njegovo mesto bo zasedel branilec Valencie Adil Rami.

Novico o Francozovi poškodbi je najprej sporočil njegov klub Real Madrid, ki je pretekli teden sporočil, da bo zaradi poškodbe izpustil finale lige prvakov, nato pa ga je pregledala še zdravniška služba francoske reprezentance in potrdila, da gre za resno poškodbo.

»Glede na preostali čas do prvenstva se je selektor Didier Deschamps odločil, da Raphaela Varaneja ne zadrži v ekipi za Euro 2016. Namesto njega je v ekipo 23 igralcev vpoklical Adila Ramija,« so zapisalina Francoski nogometni zvezi. Francija bo v skupinskem delu evropskega prvenstva igrala proti Romuniji, Albaniji in Švici.

Francoz Raphaël Varane še zdaleč ni edini, ki bo zaradi poškodbe moral izpustiti letošnje evropsko prvenstvo, na seznamu poškodovanih so med drugimi še Vincent Kompany (Belgija), Claudio Marchisio in Marco Verratti (oba Italija), Ilkay Gundogan (Nemčija), Alex Oxlade-Chamberlain (Anglija), Alan Dzagojev (Rusija) in Bernardo Silva (Portugalska).

Granit Xhaka novi član Topničarjev

Londonski Arsenal se je danes okrepil s švicarskim vezistom Granitom Xhako iz Borussie Mönchengladbach.

Topničarji niso razkrili podrobnosti pogodbe, zapisali so le, da so s Švicarjem sklenili dolgoročno pogodbo. Do informacij so se dokopali pri nemškem Kickerju, ki razkrivajo, da je vrednost prestopa 45 milijonov evrov.

Xhaka je svojo člansko kariero začel leta 2010 v Baslu in nato dve leti kasneje odšel k Borussii Mönchengladbach, kjer je postal kapetan in ji v pretekli sezoni pomagal do četrtega mesta v nemškem prvenstvu, ki prinaša kvalifikacije v ligi prvakov.

Granit Xhaka je za državno reprezentanco odigral 41 tekem, letos pa je bo zastopal na evropskem prvenstvu v Franciji.

Trener Arsenala Arsene Wenger je o okrepitvi povedal: »Dolgo časa smo ga opazovali, tako da vemo, da bo v ekipo prinesel dodatno kakovost. Je mlad igralec, ki si je v nemškem prvenstvu in ligi prvakov nabral že veliko izkušenj. Želimo mu veliko uspehov na evropskem prvenstvu in se že veselimo, da ga bomo v prihodnji sezoni pozdravili v našem moštvu.«

Benfica podaljšala s Cesarjem

Portugalski nogometni prvak Benfica je podaljšal sodelovanje z vratarjem Juliem Cesarjem. Brazilski veteran je v klubu iz Lizbone od leta 2014, zdaj pa bo pri Benfici ostal še dve sezoni. S portugalskim moštvom je 36-letni vratar osvojil dva naslova državnega prvaka, trenutno pa je zaradi poškodbe na bolniški. V reprezentančni karieri je zbral 87 nastopov za Brazilijo, v zgodovino pa se je zapisal tudi kot član ekipe, ki je na domačem svetovnem prvenstvu leta 2014 doživela ponižujoč polfinalni poraz z Nemčijo z 1:7.

Mihajlović prevzel Torino

Nekdanji jugoslovanski nogometni zvezdnik Siniša Mihajlović je novi trener italijanskega nogomet novega prvoligaša Torina, so danes potrdili v klubu. Nekdanji trener Milana je z ekipo iz Torina podpisal dveletno pogodbo in na trenerskem mestu zamenjal Giampiera Venturo.

Torino je sezono 2015/16 končal na 12. mestu prvenstvene razpredelnice, zdaj pa se je odločil za Mihajlovića, ki iz Milana prihaja z s slabo popotnico, saj je bil v klubu predčasno odpuščen.

Ventura je v Torinu delal pet sezon, italijanski mediji pa poročajo, da je eden od kandidatov za selektorsko mesto reprezentance z Apeninskega polotoka. Odločitev bo znana v kratkem, saj na italijanski zvezi napovedujejo, da bo novi selektor znan še pred začetkom evropskega prvenstva v Franciji.

Benitez ostaja z Newcastlom

Španski nogometni trener Rafael Benitez bo ostal na stolčku angleške ekipe Newcastle United, čeprav se je moštvo preselilo v drugo ligo. Benitez je klub v velikih težavah prevzel šele marca in je imel v pogodbi klavzulo, da lahko odide, če klub v naslednji sezoni ne bo več imel prvoligaškega statusa, a se je odločil, da bo ostal.

»Vesel sem, da ostajam pri ekipi Newcastle United. To je velik klub in naredil bom vse, da se bomo spet vrnili v Premier ligo,« je ob odločitvi, da ostane, dejale Španec. Še več, nekdanji trener Reala in Liverpoola je podpisal novo triletno sodelovanje. Službo je 56-letni strateg prevzel šele marca, potem ko so pri Newcastlu odpustili nekdanjega angleškega selektorja Steva McClarna zaradi slabih rezultatov. A tudi Benitez ni pomagal in klub je drugič v zadnjih sedmih letih izpadel v drugo ligo.