Nogometne novice: Guardiola ne namerava zapustiti Bavarcev, Terry bo ostal pri Chelseaju

Trener Bayerna Pep Guardiola je poudaril, da ga ne zanima odhod na Otok, kjer naj bi se Manuelu Pellegriniju tresel stolček.

Objavljeno
03. marec 2015 17.46
SOCCER-CHAMPIONS/
M. Ž., J. P., Delo.si
M. Ž., J. P., Delo.si

München - Trener Bayerna Pep Guardiola je sporočil, da je stoodstotno osredotočen na vodenje bavarskega velikana in ga ne zanima odhod v Anglijo, kjer naj bi se Manuelu Pellegriniju močno tresel trenerski stolček pri Manchester Cityju.

Angleški prvaki so v zadnjem tednu doživeli dva odmevna poraza, najprej jih je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov premagala Barcelona (1:2), nato pa so bili sinjemodri neuspešni še na prvenstveni tekmi z Liverpoolom (1:2).

Angleški mediji so se ob slabših rezultatih Cityja hitro razpisali o tem, da naj bi Pellegrini ob koncu sezone ostal brez službe, med potencialnimi kandidati pa omenili tudi Guardiolo, ki je hitro zanikal te govorice:

»Pri Bayernu bom ostal do konca svoje pogodbe. Tukaj sem zadovoljen in ne razmišljam o odhodu, le o delu za ta klub. Od drugih ekip nisem prejel nobene ponudbe in je tudi ne pričakujem,« je bil jasen Guardiola, ki se je Bayernu pridružil leta 2013 in z njim osvojil štiri lovorike.

Terry bo ostal pri Chelseaju

Trener londonskega Chelseaja Jose Mourinho je sporočil, da bodo kapetanu Johnu Terryju ob koncu sezone ponudili novo pogodbo.

34-letnemu Terryju, ki je za Londončane od leta 1998 igral na več kot 550 tekmah, se ob koncu sezone izteče pogodba, pri Chelseaju pa ga želijo zadržati v svojih vrstah.

»Lahko vam zagotovim, da bo tudi v prihodnji sezoni igral za Chelsea. V upravnem odboru so mi povedali, da mu bodo brez dvoma ponudili novo pogodbo,« je dejal Mourinho.

John Terry je v tej sezoni igral 26 prvenstvenih tekem in dosegel 3 gole, njegovo moštvo pa ima na vrhu pet točk prednosti pred Manchester Cityjem.

Misimović se je upokojil

Nogometni reprezentant BiH Zvjezdan Misimović je pri 32 letih naznanil konec kariere. Po dveh letih v kitajskem Guizhouju mu je zmanjkalo motiva za nadaljevanje športne poti, s čimer je zanikal govorice o vrnitvi v domovino k tamkajšnjemu Sarajevu.

Napadalno usmerjeni zvezni igralec je profesionalno kariero začel pri Bayernu, vrhunec pa doživel pri Wolfsburgu, s katerim je v sezoni 2008/09 tudi osvojil naslov nemškega prvaka. Pozneje je, pred selitvijo na Kitajsko, oblekel še majico Galatasaraya in moskovskega Dinama. Lani je zapečatil še reprezentančno kariero. »Dovolj bo. Na mizi sem imel nekaj ponudb, a nobene zadosti mikavne, da bi si premislil. Zdaj je zame najpomembnejša moja družina,« je poudaril Misimović, ki ima z ženo Stefanijo troje sinov: Luko, Nika in Noela.

Poslovila se je Tottenhamova legenda Dave Mackay

V 81. letu starosti je včeraj v bolnišnici v Nottinghamu ugasnilo življenje nekdanjega škotskega nogometnega reprezentanta in trenerja Dava Mackaya, ki je največjo slavo požel v majici londonskega Tottenhama, s katerim se je leta 1961 veselil dvojne domače lovorike - naslova državnega prvaka in zmagovalca pokala FA.

S Tottenhamom, pri katerem je lep čas nosil tudi kapetanski trak, je osvojil še dva pokalna naslova, po selitvi k Derby Countyju pa so ga leta 1969 izbrali tudi za najboljšega nogometaša leta po izboru novinarjev. Po koncu aktivne tekmovalne poti se je z dušo in srcem zagnal v trenerski poklic, vodil je klube tako na Otoku kot v arabskem svetu, leta 2002 pa so ga kot prvega sprejeli v hram slavnih angleškega nogometa.

Hector Cuper na egiptovski klopi

Novi selektor egiptovske nogometne reprezentance je postal priznani argentinski strokovnjak Hector Cuper, ki je takoj po prelomu tisočletja Valencio dvakrat zapored popeljal v finale lige prvakov, a obakrat potegnil kratko proti Realu in Bayernu. Odtlej je vodil številne ugledne klube, tudi denimo Inter, Betis, Parmo in Aris, nazadnje pa je sedel na trenerskem stolčku dubajskega Al-Wasla.

Nogometna zveza Egipta ga je angažirala z željo, da izbrano vrsto vnovič vrne na svetovno prvenstvo, ki se ga ni udeležila že od leta 1990 v Italiji. Egipt je sicer sedemkratni celinski zmagovalec, a so zadnja tri afriška prvenstva minila brez njegove prisotnosti, prejšnji selektor Shawki Gharib pa je sodelovanje končal že lani jeseni.

Jedinak bo izpustil štiri tekme

Angleška nogometna zveza (FA) je kaznovala kapetana ekipe Crystal Palace Mileta Jedinaka s štirimi tekmami prepovedi nastopanja, ker je tekmeca udaril s komolcem v obraz.

Incident se je zgodil na sobotni prvenstvni tekmi z West Hamom, na kateri je Jedinak udaril Diafraja Sakhoja. Glavni sodnik Mike Dean ni videl udarca, vendar pa dejanje ni ušlo disciplinski komisiji FA. Ta je ocenila, da je šlo za namerno dejanje, poleg tega pa je Jedinak je v tej sezoni že dobil rdeči karton, tako da bo moral počivati na tekmah s Southamptonom, Queens Park Rangers, Stoke Cityjem in Manchester Cityjem.