Nogometne novice: Guardiola potrdil, da je Bravo pred vrati sinjemodrih

Čilenski vratar Cladio Bravo bo danes odletel v Manchester, kjer bo dokončal prestop k Cityju.

Objavljeno
23. avgust 2016 15.35
Posodobljeno
23. avgust 2016 15.58
M. Ž.
M. Ž.

Manchester - Angleški nogometni klub Manchester City bo kmalu dobil novega prvega vratarja. Ta vloga bo pripadla Čilencu Claudiu Bravu, ki se bo sinjemodrim pridružil iz španskega prvaka Barcelone.

33-letni čilenski vratar je bil prvi vratar Kataloncev od leta 2014, zdaj pa je sprejel ponudbo nekdanjega trenerja Barcelone Pepa Guardiole. Bravo bo danes odletel v Manchester, kjer ga v naslednjih 48 urah čaka zdravniški pregled.

»Ne morem zanikati dejstva, ki ga pozna že ves svet. A zdaj še ne bom odgovarjal na vprašanja v zvezi z igralcem, ki še ni uradno član naše ekipe. Najprej bom počakal na to, da se nam bo uradno pridružil,« je na novinarski konferenci pred sredino kvalifikacijsko tekmo za ligo prvakov proti Steaui povedal Guardiola.

Pep Guardiola je v tem prestopnem roku pošteno okrepil sinjemodre, novi člani so postali Ilkay Gündogan, John Stones, Nolito, Leroy Sane in Marlos Moreno, januarja pa se jim bo pridružil še Gabriel Jesus.

Bayer bo sezono začel brez Chicharita

Nemški prvoligaš Bayer Leverkusen, čigar član je slovenski reprezentant Kevin Kampl, bo novo sezono začel brez mehiškega napadalca Javierja Hernandeza.

28-letni Mehičan, ki je bil v pretekli sezoni s 17 goli najboljši strelec kluba v prvenstvu, si je namreč v stanovanju nesrečno zlomil roko in bo odsoten približno dva tedna.

»Chicharito si je zlomil desno roko, ko je sinoči padel po stopnicah v svojem stanovanju. Zjutraj so ga uspešno operirali,« so pri Bayerju zapisali v izjavi za javnost.

Poleg Hernandeza bo začetek izpustil tudi kapetan Lars Bender, ki si je v finalu olimpijskih iger poškodoval gleženj in bo moral počivati dva tedna.

Marin se je preselil v Grčijo

Nekdanji nemški reprezentant Marko Marin je končal svojo agonijo pri Chelseaju in se po štirih letih, v katerih je za Angleže odigral le 143 minut, preselil k Olympiakosu.

Grški klub je za 27-letnega Nemca odštel tri milijone evrov in z njim podpisal triletno pogodbo.