Nogometne novice: Kane vpoklican v angleško reprezentanco, Parma bankrotirala, huda poškodba Pogbaja

Angleški selektor Roy Hodgson je za prihajajoči tekmi z Litvo in Italijo vpoklical tudi napadalca Tottenhama Harryja Kanea.

Objavljeno
19. marec 2015 15.03
Posodobljeno
19. marec 2015 15.26
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Napadalec Tottenhama Harry Kane si je zavoljo odličnih predstav prislužil prvi poziv v angleško člansko reprezentanco.

Varovance selektorja Roya Hodgsona konec meseca čakata dve tekmi, najprej se bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 pomerili z Litvo (27. marec), nato pa bodo na prijateljski tekmi igrali proti Italiji (31. marec).

21-letni Kane je v tej sezoni v izjemni formi in je na 42 tekmah dosegel 26 golov, v angleškem prvenstvu pa je s 16 goli na tretjem mestu, za Sergiom Agüerom (17) in Diegom Costo (18).

»Ves narod je navdušen nad Kaneom. Odlično igra vse od svojega preboja v prvo ekipo Tottenhama. Njegov vpoklic ni nikakršno presenečenje, mislim da bi bilo večje presenečenje to, če ga ne bi izbral. Je zelo mlad, tako kot veliko članov naše reprezentance, ki so dobili priložnost za dokazovanje. Upamo, da jo bo tudi Harry izkoristil. Zasluži si mesto v reprezentanci in veseli smo, da je z nami,« je dejal Hodgson.

Angleški reprezentanci odlično kaže v boju za uvrstitev na EP 2016 v Franciji, saj je z 12 točkami na vrhu skupine E, sledijo ji Švica, Slovenija, Litva (vse po 6), Estonija (4) in San Marino (1).

Parma bankrotirala

Italijanski nogometni prvoligaš Parma, ki se že dalj časa bori s finančnimi težavami, je razglasil bankrot.

»Klubski upniki so zahtevali bankrot, kar je državni tožilec sprejel,« je pred sodiščem novinarjem povedal predstavnik Parme Osvaldo Riccobene.

Na zaslišanju ni bilo predsednika kluba Giampietra Manentija, saj ga je policija včeraj v družbi 21 drugih ljudi aretirala zaradi suma pranja denarja, zlorabe položaja in utajevanja davkov. Parmo sta namesto njega na sodišču zastopala Riccobene in Enrico Siciliano.

Kot poroča agencija AFP, naj bi Parma dolgovala kar 100 milijonov evrov, stvari pa so prišle tako daleč, da ne bo več igrala v tej sezoni italijanskega prvenstva. Po poročanju italijanskih medijev naj bi sodišče Parmi sicer dovolilo, da konča sezono, do konca katere je še 11 tekem.

Parma je bila ustanovljena leta 1913, med njene največje uspehe pa sodita dva naslova pokala UEFA (1994/95, 98/99), naslov pokala pokalnih zmagovalcev (1992/93) in tri zmage v italijanskem pokalu (91/92, 98/99, 01/02).

Dolg počitek za Pogbaja

Iz Juventusa so sporočili, da bo njihov francoski vezist Paul Pogba zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice moral počivati približno 50 dni.

22-letni Francoz se je poškodoval na sredini povratni tekmi osmine finala lige prvakov z Borussio iz Dortmunda, ki so jo Torinčani dobili s 3:0 in napredovali v četrtfinale.

Juventus je v domačem prvenstvu v odličnem položaju, saj je s 64 točkami na prvem mestu, drugouvrščena Roma pa ima kar štirinajst točk manj.

Maxwell podaljšal s PSG-jem

33-letni brazilski branilec Maxwell je s Paris Saint-Germainom podpisal novo pogodbo, ki ga na klub veže do konca junija 2016.

Brazilec se je klubu pridružil leta 2012 iz Barcelone in z njim osvojil dva naslova francoskega prvaka in pokalni naslov.

Parižani so v domačem prvenstvu na drugem mestu, z dvema točkama zaostanka za Lyonom, v ligi prvakov pa so se uvrstili v četrtfinale.