Nogometne novice: Kramarić sklenil štiriletno pogodbo s Hoffenheimom, Gracia sprejel ponudbo Rubina Kazana

Hrvaški reprezentant Andrej Kramarić je na posoji pri Hoffenheimu prepričal vodstvo kluba in podpisal štiriletno pogodbo.

Objavljeno
26. maj 2016 10.10
Posodobljeno
26. maj 2016 10.35
M. Ž.
M. Ž.

Hoffenheim - Hrvaški napadalec Andrej Kramarić bo tudi v prihodnje nosil dres Hoffenheima, saj je z nemškim moštvom podpisal štiriletno pogodbo.

Hrvat je za nemški kolektiv igral od letošnjega januarja kot posojen nogometaš angleškega prvaka Leicester Cityja. Lisice so Kramarića kupile lanskega januarja za 12,4 milijona evrov, kar je bil najvišji znesek v zgodovini kluba, vendar pa se napadalec na Otoku ni znašel in je dosegel le štiri gole, v tej sezoni pa je zaigral le na petih tekmah.

Pri Leicestru so se nato na začetku tega leta odločili, da Hrvata posodijo Hoffenheimu, kar je bil zanj zadetek v polno. Na petnajstih tekmah je namreč dosegel pet golov in klubu pomagal do obstanka med nemško elito, s čimer je prepričal vodstvo kluba, da mu je ponudilo dolgoročno pogodbo.

Hrvaški napadalec je na širšem seznamu državne reprezentance za evropsko prvenstvo v Franciji, kjer se bodo Hrvati v skupinskem delu pomerili s Španci, Čehi in Turki.

Gracia iz Malage v Kazan

Španski nogometni strokovnjak Javier Gracia je po dveh sezonah zapustil španskega prvoligaša Malago in sprejel donosno ponudbo Rubina Kazana, s katerim je sklenil štiriletno pogodbo v višini 12 milijonov evrov.

»Sprejeti sem moral težko odločitev. Cenim vse, kar je Malaga storila zame, vendar pa je moj novi klub Rubin Kazan pokazal veliko zanimanja zame in me želi vključiti v svoj projekt za prihodnost, hkrati pa je mi je poslal tudi ponudbo, ki je nisem mogel zavrniti. Rad bi se zahvalil vsem pri Malagi, z besedami ne morem opisati svoje hvaležnosti,« je pojasnil 46-letni Gracia, ki je z Malago v pretekli sezoni osvojil deveto mesto, v tej pa osmo mesto.