Nogometne novice: Real na »el clasicu« brez Bala, italijanski ligi višji znesek za prenose tekem

Nogometaš Reala Gareth Bale bo zaradi poškodbe mečne mišice izpustil dvoboja z Liverpoolom in Barcelono.

Objavljeno
20. oktober 2014 20.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Španski nogometni velikan Real bo v tem tednu igral pomembni tekmi proti Liverpoolu in Barceloni, to pa bo moral storiti brez poškodovanega Valižana Garetha Bala.

25-letni Bale je zaradi poškodbe desne mečne mišice že izpustil zadnjo prvenstveno tekmo proti Levanteju, zdaj pa bo manjkal tako na sredini tekmi lige prvakov v Liverpoolu kot sobotnem »el clasicu« z Barcelono.

To pa ni edina preglavica madridskega moštva, saj imajo zdravstvene težave še Sergio Ramos, Raphaël Varane, Fabio Coentrao in Karim Benzema.

Neymar se veseli sodelovanja s Suarezom

Pri Barceloni bodo v soboto lahko računali na pomoč urugvajskega napadalca Luisa Suareza, ki se mu bo iztekla kazen za ugriz italijanskega branilca Giorga Chiellinija.

Med tistimi, ki so izrazili zadovoljstvo ob Suarezovi pretečeni kazni, je bil tudi njegov brazilski soigralec Neymar: »Zame je Messi najboljši igralec na svetu in vesel sem, da lahko igram ob njem. Toda Luis Suarez je med najboljšimi in prepričan sem, da bo ekipi prinesel veliko dobrega,« je povedal Brazilec.

Luis Suarez je za za katalonsko televizijo TV3 spregovoril o incidentu na svetovnem prvenstvu, zaradi katerega si je prislužil ostro kazen Mednarodne nogometne zveze: »Čutil sem, da sem si uničil kariero. Premislil sem, se opravičil in se počutil osvobojenega,« je povedal odlični napadalec, ki je poleti zapustil Liverpool in se pridružil Barceloni.

»Jokal sem od sreče, ko je dogovor šel skozi. Navdušen sem bil nad predanostjo in podporo, ki so jo izkazali. Bil je težek čas zame zaradi napake, ki sem jo storil,« je še povedal Urugvajec.

Uefa kaznovala Galatasaray, Basel, Feyenoord in Standard

Evropska nogometna zveza (Uefa) je izrekla finančne kazni za turški Galatasaray, švicarski Basel, nizozemski Feyenoord in belgijski Standard.

Pri Galatasarayju so bili kaznovani zaradi izgredov navijačev na gostujoči tekmi lige prvakov pri Arsenalu. Turki bodo morali plačati 50.000 evrov in hkrati poravnati škodo, ki so jo s prižiganjem pirotehničnih sredstev povzročili navijači.

Švicarski prvak Basel je na zadnji tekmi lige prvakov na domačem igrišču premagal Liverpool z 1:0, ker pa so njegovi navijači med tekmo na igriše odvrgli številne predmete, pa bo moral švicarski predstavnik plačati 40.000 evrov kazni.

Feyenoord in Standard sta dobila kazen zaradi neredov med medsebojno tekmo 2. kola evropske lige. Nizozemci bodo morali plačati 15.000 evrov zaradi zaprtega stopnišča na svojem štadionu, belgijski navijači pa so svojemu klubu zaradi prižiganja bakel in nemira na tribunah prislužili 17.000 evrov kazni.

Italijanski zvezi višji znesek za televizijske pravice

Vodstvo italijanske nogometne lige je za naslednje tri sezone prodala pravice do televizijskih prenosov za 557 milijonov evrov, kar je 60 odstotkov več, kot je prejela v dosedanjem triletnem obdobju.

Londonsko-singapurska družba MP&Silva, ki že od leta 2004 skrbi za prenose tekem serie A izven Italije, bo v prvem letu plačala 172 milijonov evrov, drugo leto 185 milijonov, tretje pa 200 milijonov. Za prenose v Italiji bosta še naprej skrbela Sky Italia in Mediaset, ki bosta za prihodnje tri sezone odštela 2,8 milijarde evrov.

Italijanska liga se je s tem približala znesku španske lige, ki bo letos za televizijske pravice prejela 177 milijonov, z naskokom najvišji znesek pa bo prejela angleška liga, in sicer več kot 800 milijonov evrov.