Nogometne novice: Ronaldo najboljši strelec Reala, Bayern rekorder bundeslige

Cristiano Ronaldo je pri zmagi Reala nad Levantejem postal najboljši strelec v zgodovini kluba. Bayern devetič zmagal v Nemčiji.

Objavljeno
17. oktober 2015 20.22
SOCCER-SPAIN/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo se je danes zapisal v zgodovino madridskega Reala, saj je postal njegov najboljši strelec.

Madridčani so v današnjem osmem kolu španskega prvenstva premagali Levante s 3:0, pri čemer je Ronaldo zadel v trideseti minuti in poskrbel za zgodovinski dosežek.

Portugalec, ki je pred začetkom tekme predstavil zlati čevelj - nagrado za najboljšega strelca evropskih državnih prvenstev - je namreč s tem dosegel 324. gol za madridski klub, s čimer je na večni lestvici prehitel legendarnega Španca Raula (323), ki je ta teden oznanil, da bo končal svojo bogato kariero. Portugalec je za rekord potreboval 302 tekmi, Španec pa 741.

Poleg Ronalda sta se med strelce vpisala še Marcelo in Jese, Real pa je dosegel peto zmago sezone.

Bayern rekordno v bundesligi

Bremen - Nemški prvak Bayern je v devetem kolu državnega prvenstva z 1:0 slavil pri Werderju iz Bremna in dosegel za nov nemški rekord. Bavarci so namreč dobili prvih devet tekem nemškega prvenstva, kar pred njimi ni uspelo še nikomur.

Tekmo je odločil nemški reprezentant Thomas Müller, ki je v 23. minuti izkoristil podajo Thiaga Alcantare in zadel iz neposredne bližine.

Bayern ima po devetih kolih maksimalnih 27 točk, na drugem mestu je Borussia iz Dortmunda (20), tretji pa Schalke (19).