Nogometne novice: Van der Sar kandidat za direktorja Ajaxa, za potrebe SP 1,7 milijarde dolarjev

Legendarni nizozemski vratar Edwin van der Sar je kandidat za novega direktorja amsterdamskega kluba.

Objavljeno
09. november 2012 12.13
Posodobljeno
09. november 2012 12.54
reut*van der Sar
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Amsterdam - Kot so sporočili iz Ajaxa, je med kandidati za direktorja nizozemskih nogometnih prvakov nekdanji reprezentančni vratar in dolgoletni član Manchester Uniteda Edwin van der Sar.

»Ajax lahko potrdi pogovore z Edwinom van der Sarjem v zvezi s funkcijo direktorja v klubu. Vendar pa končnega dogovora še nismo sklenili,« so sporočili iz vodstva.

Nizozemski klub je brez direktorja že od lanskih zapletov, ko bi moral dirketor postati Louis van Gaal, selektor »tulipanov«. Njegovemu imenovanju je nasprotoval nekdanji zvezdnik Ajaxa Johan Cruyff, ki je kot član izvršnega odbora trdil, da so ga za direktorja izbrali brez njegovega vedenja.

Nizozemski tisk »kandidaturo« Van der Sarja, ki je za nizozemsko reprezentanco zbral rekordnih 130 nastopov, vzel nekoliko zadržani. Bodo vodenje uglednega in dragega kluba res zaupali nekomu, ki je povsem brez izkušenj na tem področju? Kot njegovega pomočnika ob tem že omenjajo lokalnega podjetnika Michaela Kinsbergna.

Brazilci za potrebe SP 1,7 milijarde dolarjev

Rio de Janeiro - Brazilsko računsko sodišče je po dodatni reviziji ocenilo, da bodo vsa vlaganja v izgradnjo novih stadionov, letališč in drugo infrastrukturo za potrebe nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji leta 2014 višja za 1,7 milijarde ameriških dolarjev.

Prireditelji svetovnega prvenstva, ki bo med 12. junijem in 13. julijem leta 2014 v dvanajstih brazilskih mestih (Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador in Sao Paulo), so sprva načrtovali, da bodo celotni stroški znašali 11,58 milijarde evrov, zaradi naraslih stroškov pri izgradnji letališč in novih objektov pa so narasli za 15 odstotkov in bodo znašali vsaj 13,28 milijarde ameriških zelencev.

Chelsea prvič pod Abramovičem do dobička

London - Aktualni evropski prvak Chelsea je prvič v zadnjih devetih letih posloval z dobičkom. Dobiček letošnjega zmagovalca evropske lige prvakov je do junija letos znašal 1,75 milijona evrov. Londonski klub je v minuli sezoni v ligi prvakov zaslužil 60 milijonov evrov.

Chelsea, ki je sicer v lasti ruskega tajkuna Romana Abramoviča, je lani posloval z izgubo, ki je znašala 84 milijonov evrov.