Nogometni svet: Ancelottijev pomočnik k Derbyju

Danski nogometni reprezentant Michael Krohn-Dehli se za dve leti seli k zmagovalki evropske lige Sevilli.

Objavljeno
02. junij 2015 08.32
afp-ARSENAL-MONACO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Paul Clement, dolgoletni najtesnejši sodelavec slovitega italijanskega nogometnega strokovnjaka Carla Ancelottija pri Chelseaju, PSG in nazadnje Realu Madridu, jo novi trener angleškega drugoligaša Derby Countyja, kjer je zamenjal nekdanjega otoškega selektorja Steva McClarna. Za 43-letnega Angleža bo to prvi resen samostojni izziv, doslej je v glavnem deloval kot pomočnik, bil pa je tudi selektor irske izbrane vrste do 21 let.

Berbatov in Stekelenburg zapustila Monaco

Monaco - Francoski prvoligaš Monaco, v prihodnji sezoni kvalifikant v ligi prvakov, je ostal brez dveh uveljavljenih igralcev, bolgarskega napadalca Dimitra Berbatova, ki se mu pogodba izteče konec meseca, in nizozemskega vratarja Maartena Stekelenburga, ki ga je v Francijo posodil Fulham. Bolgar je na 53 tekmah (v sezoni in pol) vpisal 18 golov, medtem ko je bil Nizozemec večino sezone rezervist ob hrvaškem čuvaju mreže Danijelu Subašiću, zbral je zgolj osem nastopov.

Krohn-Dehli k zmagovalcu evropske lige

Sevilla - Izkušeni danski reprezentančni zvezni igralec, 31-letni Michael Krohn-Dehli, v zadnjih treh letih član španske Celte, si je našel novega delodajalca. Dveletno zvestobo je namreč obljubil nedavni zmagovalki evropske lige Sevilli, ki bo prihodnjo sezono nastopala med klubsko elito stare celine. Pred odhodom v Španijo je Danec branil barve Ajaxa, Sparte iz Rotterdama, Waalwijka in domačega Brøndbyja, v majici z državnim grbom pa je v desetletju zbral 49 nastopov in vpisal šest golov.