Nogometni svet: Balea čaka tritedenski prisilni počitek, Marchena v pokoj

Valižan v vrstah madridskega Reala Gareth Bale bo zaradi poškodbe mečne mišice manjkal približno tri tedne.

Objavljeno
19. januar 2016 15.34
Posodobljeno
19. januar 2016 15.50
SOCCER-SPAIN/
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Španski nogometni velikan Real Madrid bo naslednje tri tedne igral brez Valižana Garetha Balea, ki si je poškodoval desno mečno mišico.

Valižanski nogometaš se je poškodoval na nedeljski tekmi s Sportingom iz Gijona, na kateri je Real zmagal s 5:1. Baleova odsotnost predstavlja zelo slabo novico za madridski klub, saj je bil Valižan v odlični strelski formi in je na zadnjih osmih tekmah dosegel enajst golov, s skupno trinajstimi goli pa je peti najboljši strelec v španskem prvenstvu.

Valižanski nogometaš bo moral tako izpustiti prvenstvene tekme z Betisom (24. januar), Espanyolom (31. januar) in Granado (7. februar), če pa bo šlo vse po načrtih, bo pripravljen za prvo tekmo osmine finala lige prvakov proti Romi (17. februar).

Real je v španskem prvenstvu na tretjem mestu (43 točk), pred njim sta Barcelona, ki je s tekmo manj vknjižila 45 točk, in mestni tekmec Atletico (47).

Marchena zaključil kariero

Nekdanji španski reprezentant Carlos Marchena je pri 36 letih končal svojo nogometno pot. Marchena je največji del svoje kariere preživel pri Valencii (2001-2010), s katero je osvojil dva naslova španskega prvaka, enkrat je zmagal v španskem pokalu in in enkrat evropskem pokalu Uefa, poleg tega pa je nastopal še za Sevillo, Benfico, Villarreal, Deportivo La Coruno in Kerala Blasters.

Carlos Marchena je za državno reprezentanco odigral 69 tekem in z njo leta 2008 slavil na evropskem prvenstvu, dve leti kasneje pa še na svetovnem prvenstvu.

»Odločitev ni bila lahka, toda to je življenje, grem proti novim etapam v življenju. Počutim se počaščenega, da sem šel skozi toliko izkušenj,« je dejal Marchena.

Pantilimon se je preselil v Watford

Romunski vratar Costel Pantilimon je zapustil Sunderland in se pridružil Watfordu, s katerim je podpisal triinpolletno pogodbo.

28-letni in 203 centimetre visoki Romun je bil član Sunderlanda od leta 2014, v zadnjem času pa se je moral sprijazniti s sedenjem na klopi za rezerviste in je nazadnje branil 19. decembra lani ob porazu s Chelseajem.

Romunski vratar se je zato odločil za prestop k Watfordu, kjer se bo za položaj prvega vratarja boril s Portugalcem Heurelhem Gomesom.

Watford je po 22 tekmah angleškega prvenstva na 12. mestu (29 točk), za vodilnim Arsenalom pa zaostaja za 15 točk.