Nogometni svet: motorist streljal na avtobus Herthe, Neymar izpušča začetek sezone

Brazilec bo odsoten dva tedna, kar pomeni, da bo izpustil tako evropski kot španski superpokal. Cassano spet v Sampdorii.

Objavljeno
09. avgust 2015 17.28
FOOTBALL/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Berlin - Na avtobus nogometašev berlinske Herthe je pred torkovo tekmo z Arminio iz Bielefelda streljal neznani motociklist. Iz nemškega kluba so sporočili, da ob neljubem dogodku ni prišlo do poškodb, na avtobusu je bil v času incidenta zgolj voznik, ki jo je odnesel brez praske. 

»Naš voznik je šel iz hotel proti železniški postaji, da bi pobral ekipo. Neznana oseba na motociklizmu je streljala na avtobus,« je dejal trener Herthe Michael Preetz. Izstrelek je sicer pristal ravno v vetrobranskem steklu v višini šoferjeve glave.

Barcelona v lov na prvi lovoriki brez Neymarja

Brazilski napadalec v dresu Barcelone Neymar bo zaradi vnetja obušesne slinavke izpustil začetek nove sezone. To pomeni, da strateg Kataloncev Luis Enrique na sijajnega Južnoameričana ne bo mogel računati na torkovi tekmi evropskega superpokala s Sevillo, kot tudi na obeh tekmah za španski superpokal proti Athleticu iz Bilbaa.

Obračuna z Baski nogometaše Barcelone čakata 14. oziroma 17. avgusta.

Cassano še enkrat v Sampdorio

Nekdanji italijanski reprezentant in nekoč eden najobetavnejših italijanskih nogometašev Antonio Cassano bo svojo kariero nadaljeval v Sampdorii. Problematični 33-letni napadalec je za omenjeni klub že igral pred petimi leti, a se nato hudo sprl z vodilnimi v klubu in moral posledično oditi. Nesoglasja so zdaj pozabljena, Cassano pa je s svojim novim klubom sklenil dvoletno pogodbo.

Nekdanji član Barija, Rome, Reala iz Madrida, Milana, Interja in obubožane Parme se je ob prejšnji epizodi v Sampdorii sprl s tedanjim predsednikom Riccardom Garronejem in se nato preselil v AC Milan. Sedanji prvi mož kluba Massimo Ferrero pa verjame, da bo napadalec dokazal, da je dober in pošten človek.

»Vesel sem. Za vedno Sampdoria,« pa je bil ob prestopu kratek Cassano, ki je do januarja igral za Parmo, nato pa jo zaradi finančnih težav kluba zapustil.