Nogometni svet: Bendtnerjevi klavrni avanturi pri Wolfsburgu odklenkalo

Nogometaši angleškega West Hama bodo prvo tekmo na novem štadionu odigrali 7. avgusta z Juventusom.

Objavljeno
26. april 2016 00.52
J. P.
J. P.

Wolfsburg - Čeprav je imel danski nogometni napadalec Nicklas Bendtner pogodbo z bundesligašem Wolfsburgom sklenjeno še do junija prihodnje leto, je klavrne avanture 28-letnika pri trenutno desetouvrščeni zasedbi nemškega prvoligaškega tekmovanja predčasno konec. Nekdanji član Arsenala se je Wolfsburgu pridružil predlani kot prost igralec, v 47 dvobojih pa zgolj devetkrat zatresel mrežo. Predvsem pa je šepal disciplinsko, vodstvo kluba ga je marca zaradi zamude na trening izločilo iz prve ekipe. »Obe strani sta imeli visoke ambicije, a po dveh letih lahko zatrdimo, da jih nismo uresničili, tako da je za igralca in klub boljša prekinitev pogodbe,« je pojasnil športni direktor Klaus Allofs.

Schmelzer še pet let Borussiin

Dortmund - Bolj zadovoljni pa so s svojim levim bočnim branilcem Marcelom Schmelzerjem pri Borussii Dortmund, ki je sodelovanje z 28-letnim nogometašem, ki je z moštvom osvojil oba naslova državnega prvaka (2011, 2012), podaljšalo do konca junija 2021: »Zelo sem vesel, da sem del te močne ekipe in da ostajam član kluba, ki ga ni mogoče primerjati z nobenim drugim. Borussia ostaja moj športni dom, tu se že mnoga leta kot doma počuti tudi moja družina.«

West Ham se seli po 112 letih

London - Nogometaši angleškega prvoligaša West Hama bodo prvo tekmo na novem štadionu, ki je hkrati prenovljeni objekt za prejšnje olimpijske igre, odigrali 7. avgusta z italijanskim prvakom Juventusom. West Ham, ki ga ta čas vodi Hrvat Slaven Bilić, je kar 112 let igral na Upton Parku, zdaj pa bo na olimpijskem štadionu lahko sprejel 25.000 duš več. Na novem objektu je - enako kot na Arsenalovem štadionu Emirates - 60.000 mest, z večjo kapaciteto se ponaša le dom »rdečih vragov«, Old Trafford (75.000).