Nogometni svet: Blanc na klopi PSG vsaj še do leta 2018

Prvoligaš Rudar v pripravljalnem dvoboju odpravil Dravo s 5:1, remija Gorice z Ankaranom in Celja z Regensburgom.

Objavljeno
11. februar 2016 12.56
J. P.
J. P.

Pariz - Trener francoskega nogometnega prvaka PSG Laurent Blanc je podaljšal pogodbo do junija 2018. Nekdanji reprezentant se je vrstam pariškega velikana pridružil leta 2013, ko je Carlo Ancelotti prevzel Real Madrid. Petdesetletni strokovnjak je sodelovanje prvič podaljšal že predlani in doslej z moštvom osvojil osem lovorik. Tudi v tej sezoni mu gre kot po maslu, v domačem prvoligaškem tekmovanju ima pred zadnjimi 13 koli težko ulovljivih 24 točk naskoka pred prvim izzivalcem Monacom, v ligi prvakov pa ga v osmini finala čaka obračun s Chelseajem.

Struno in Anđelkovića bo treniral Bosi

Palermo - Italijanski prvoligaš Palermo je že našel novega trenerja. Argentinca Guillerma Barrosa Schelotta, ki je odstopil, ker ni dobil licence Evropske nogometne zveze (UEFA), bo nadomestil Giovanni Bosi, ki je zadnja tri leta vodil klubsko mlado zasedbo, pred tem pa je bil na klopi Trevisa in Pordenoneja. Palermo, pri katerem si kruh služita tudi Aljaž Struna in Siniša Anđelković, trenutno zaseda 12. mesto na razpredelnici serie A, že v minulih sezonah pa je bil znan po številnih zamenjavah na trenerskem stolčku. Tradicija se nadaljuje tudi v tej, Bosi bo namreč že četrti »gasilec« - po Giuseppeju Iachiniju, Davideju Ballardiniju in Schelottu.

Rudar učinkovit, remi Celja, Lotrič za Gorico

Ljubljana - Slovenski prvoligaš Rudar je v prijateljskem dvoboju brez težav, s 5:1, odpravil drugoligaša Dravo. Že pred odhodom na odmor so se med strelce vpisali Klemen Bolha, Mario Babić in Mate Eterović, zmago sta potrdila Amer Krcić z evrogolom in Hrvat Damir Grgić. Nogometaši Celja so se z nemškim četrtoligašem Regensburgom razšli brez zmagovalca (3:3), zadeli so Danijel Miškić, Sunny in Erico de Sousa. Gorica pa se je pošteno dajala z drugoligašem Ankaranom in izvlekla zgolj remi (3:3), tekmec je še vodil z 2:0 in 3:2. Mrežo kolektiva z Obale so zatresli Tilen Nagode, Tine Kavčič in Dino Martinović, vodstvo goriškega kluba pa je skušal prepričati nekdanji član Mure in Kopra Mitja Lotrič, ki pa je namesto v mrežo enkrat sprožil v okvir vrat.