Nogometni svet: ECA proti SP s 40 klubi, Juventus tri tedne brez Chiellinija

Združenje evropskih nogometnih klubov je zavrnil predlog Giannija Infantina, da bi na SP igralo 40 reprezentanc.

Objavljeno
09. februar 2016 18.32
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Pariz - Predstavniki Združenja evropskih nogometnih klubov (ECA) so na današnjem sestanku v Parizu zavrnili predlog o organizaciji svetovnega prvenstva s štiridesetimi reprezentancami.

To spremembo je predlagal kandidat za predsednika Mednarodne nogometne zveze (FIFA), Švicar Gianni Infantino, vendar pa ECA temu ni naklonjena.

»Klubi se zavedajo pomena nacionalnih ekip za zveze, toda nosimo odgovornost za igralce. Pred kratkim smo se dogovorili za mednarodni koledar do leta 2022. Bili bi razočarani, če bi ga poizkušali že zdaj spremeniti. Gianniju želimo vse najboljše, to si zasluži, zasluži si tudi Fifa. Razumemo, da rabi volilne glasove celega sveta, toda pri tem predlogu ga ne podpiramo,« pravi podpredsednik ECA Umberto Gandini.

Združenje ECA se je v pogajanjih dogovorilo za kompenzacijski paket v višini 150 milijonov evrov, ki bo namenjen za igralce, ki bodo nastopili na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji. To pomeni, da bo igralec dnevno »vreden« okrog 5800 evrov, zneske bodo začeli izplačevati dva tedna pred začetkom turnirja. Reprezentance, ki so nastopile v kvalifikacijah za EP, bodo za vsakega igralca prejele okrog 4000 evrov za tekmo.

Juventus tri tedne brez Chiellinija

Torino - Italijanski prvak Juventus v naslednjih treh tednih ne bo mogel računati na poškodovanega branilca Giorgia Chiellinija.

Izkušeni 31-letni Italijan jo je skupil na nedeljski prvenstveni tekmi proti Frosinoneju, na kateri si je strgal mišico na desni nogi in zapustil igrišče v 77. minuti.

Chiellini bo tako moral izpustiti najmanj tri zelo pomembne dvoboje, prvenstvena obračuna z Napolijem (13. februar) in Interjem (28. februar) ter prvo tekmo osmine finala lige prvakov z Bayernom (23. februar).

Marcelo na prisilnem počitku

Madrid - Iz madridskega Reala so sporočili, da si je branilec Marcelo nedeljski prvenstveni tekmi z Granado izpahnil desno ramo.

Madridčani niso razkrili, koliko časa bo Brazilec odsoten z zelenic, španski mediji pa poročajo, da bo počival približno tri tedne.

Marcelo bo tako moral izpustiti ligaška obračuna z Athleticom in Malago ter dvoboj osmine finala lige prvakov z Romo, pri Realu pa upajo, da bo nared za prvenstveni derbi z Atleticom, ki bo 27. februarja.