Nogometni svet: »fosil« Luca Toni bo še brcal, Mehmedi okrepitev Bayerja

Po Jorgeju Jesusu je trenerski stolček Benfice zasedel Rui Vitoria, Olympiakos pa je odpustil Vitorja Pereiro.

Objavljeno
11. junij 2015 16.20
Italy Soccer Serie A
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Verona - Najboljši strelec serie A, italijanski nogometni veteran Luca Toni, bo vsaj še eno sezono nosil majico Verone. Nekdanjemu reprezentantu, ki je pred tedni dopolnil že 38 let, bi sicer pogodba potekla konec meseca, a jo je obnovil, s čimer je tudi zavrnil ponudbo iz Avstralije. »Pravilno sem se odločil. Navdušen sem, da bom še eno sezono nastopal med italijansko elito, vesela je tudi moja družina,« je poudaril Toni, ki si je z 22 goli razdelil naziv najboljšega strelca minule sezone z Interjevim Maurom Icardijem.

Rui Vitoria novi trener Benfice

Lizbona - Potem ko se je nenadejano poslovil Jorge Jesus in se preselil k mestnemu tekmecu Sportingu, so pri portugalskem šampionu Benfici že našli zamenjavo zanj. To je 45-letni Rui Vitoria, ki je novemu delodajalcu obljubil triletno zvestobo, svojčas - med letoma 2004 in 2006 - pa je pri Benfici že vodil mladinsko moštvo. Zadnja štiri leta si je kruh služil pri Vitorii Guimaraesu in klub pripeljal do petega mesta in kvalifikacij za evropsko ligo. Jesus je dosedanjemu delodajalcu obrnil hrbet, ko mu je ta ponudil v podpis pogodbo, po kateri bi imel nižjo plačo.

Po dvojni kroni na cesti

Atene - Vodstvo grškega prvoligaša Olympaikosa pa je odpustilo portugalskega trenerja Vitorja Pereiro, čeravno je 46-letni strokovnjak v minuli sezoni osvojil dvojno krono. Do prekinitve sodelovanja je prišlo sporazumno, srž problema pa naj bi bilo nedavno Pereirovo dogovarjanje za trenerski stolček Rangersa, ki je razhudilo lastnika grškega velikana Vangelisa Marinakisa. Resda je Portugalec januarja z Olympiakosom podpisal podaljšanje pogodbe za poltretje leto, očitno pa bo trenersko kariero nadaljeval na vročem stolčku pri Fenerbahčeju.

Mehmedi v Leverkusen

Leverkusen - Nemški nogometni prvoligaš Bayer Leverkusen se je okrepil s švicarskim reprezentantom Admirjem Mehmedijem, ki je pred tem nosil dres Freiburga. Z Bayerjem je 24-letnik podpisal pogodbo do leta 2019. »Admir Mehmedi je igralec, ki si ga želimo. Je hiter, tehnično močan, ima dober zaključek, povrhu pa zelo prilagodljiv,« je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Leverkusna Rudi Völler.