Nogometni svet: Francoz namesto Vidmarja

Na seznamu poškodovanih pri Bayernu po Jeromu Boatengu še Javi Martinez, ki mu v tej sezoni res ni prizanešeno.

Objavljeno
01. februar 2016 15.00
J. P.
J. P.

Domžale - Slovenski nogometni prvoligaš iz Domžal bo angažiral že drugega francoskega vratarja v zadnjem letu dni. Potem ko je v spomladanskem delu minule sezone rumeni dres nosil Antonin Trilles in v njem tudi sklenil svojo igralsko kariero, je te dni enoinpolletno pogodbo (z možnostjo podaljšanja še za leto dni) z dvakratnimi državnimi prvaki podpisal tudi Axel Maraval, 183 centimetrov visoki 22-letni čuvaj mreže, ki je ob Kamniško Bistrico prišel v sredo in uspešno opravil kratko preizkušnjo, med vratnicami pa bo zamenjal Nejca Vidmarja, ki je zvestobo obljubil Olimpiji. Maraval je otrok Monaca, nazadnje pa je branil barve francoskega nižjeligaša Arlesa. V obdobju igranja pri slovitem Monacu je treniral tudi z zvezdami kova Radamel Falcao, James Rodriguez, Sergio Romero.

Martinez na seznamu poškodovanih

München - Potem ko je nemški velikan Bayern zaradi poškodbe ostal brez standardnega branilca Jeroma Boatenga, je šel po njegovih sledeh še 27-letni Španec Javi Martinez, ki je na petkovem treningu obnovil lansko poškodbo kolena. Informacije iz kluba so sicer skope, sporočili so zgolj, da bo moral prisilno počivati več tednov. V tej sezoni Martineza spremlja izjemna smola, zato je le trinajstkrat oblekel klubski dres.

Hamrén po euru maha v slovo

Stockholm - Za 58-letnega nogometnega strokovnjaka Erika Hamréna bo letošnje evropsko prvenstvo v Franciji očitno zadnja izkušnja na selektorskem stolčku švedske izbrane vrste, saj bo po njem, po lastnih besedah, končal sedemletno reprezentančno epizodo, ki jo je začel leta 2009 kot zamenjava za zdajšnjega selektorja Islandije Larsa Lagerbäcka. V zakulisju kajpak že krožijo imena njegovih potencialnih naslednikov, najglasneje se omenjajo trener Göteborga Jörgen Lennartsson, selektor mlade švedske vrste Håkan Ericson in celo nekdanji zvezdniški napadalec Henrik Larsson. Hamrénu, svojčas tudi že trenerju danskega Ålborga in norveškega Rosenborga, pogodba s švedsko zvezo poteče po koncu letošnjega eura, na katerem bodo njegovi fantje merili moči z Belgijo, Italijo in Irsko.