Nogometni svet: Girard zapušča Lille

Medtem ko pri Lillu iščejo novega trenerja, so pri Monacu dokončno odkupili Fabinha.

Objavljeno
19. maj 2015 20.42
FBL-FRA-LIGUE1-LILLE-GIRARD-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lille - Francoski nogometni strokovnjak Rene Girard bo po izteku te sezone zapustil vrste severnofrancoskega prvoligaša Lilla. Girard je pri trenutno osmouvrščenem moštvu francoskega prvenstva deloval dve leti, sedaj pa se je z nekdanjim klubom Milenka Ačimovića razšel sporazumno.

Poleg 61-letnega trenerja, ki je Lille lani popeljal do tretjega mesta v ligi, klub zapuščata tudi njegova pomočnika Gerard Bernardet in Nicolas Girard. Ime novega trenerja naj bi bilo znano še pred koncem maja.

Pred tem bo Girard še zadnjič sedel na klopi rdeče-modrih v soboto proti Metzu.

Fabinho odslej polnopravni član Monaca

Brazilski nogometaš Fabinho, ki je v dresu Monaca v tej sezoni nastopal kot posojen nogometaš portugalskega Ria Aveja, bo v novi sezoni polnopravni član moštva iz kneževine. 21-letni bočni branilec je podpisal pogodbo do junija 2019. Za enako obdobje je pogodbo podaljšal še en branilec, šele 19-letni Almamy Toure.

Fabinho je bil v tej sezoni nepogrešljiv člen Monacove obrambe, zbral je kar 35 ligaških nastopov. Njegove predstave niso ušle niti največjim klubom v Evropi, saj se je po poročanju francoskih medijev zanj zanimala celo Barcelona.

Mladenič je pred kratkim dobil tudi povabilo v brazilsko izbrano vrsto, ki bo igrala na južnoameriškem prvenstvu v Čilu.