Nogometni svet: Handanović bo slovenski ambasador na Expu

Belgijski as Eden Hazard pa je po nagradi za nogometaša leta po izboru igralcev dobil še priznanje s strani novinarjev.

Objavljeno
12. maj 2015 18.43
Samir Handanović,Ljubljana Slovenija 04.09..2014
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je slovenski ambasador na svetovni razstavi Expo, ki od 1. maja do 31. oktobra poteka v italijanskem Milanu. Vratar Interja predstavlja Slovenijo pod okriljem javne agencije Spirit.

»Svetovna razstava se nahaja samo 350 kilometrov stran od slovenske meje. Slovencem tako ni potrebno prepotovati celega sveta, da bi lahko preizkusili raznoliko hrano, ki je tudi tema letošnjega Expa,« so sporočili z omenjene agencije, obisk svetovne razstave pa priporoča tudi Handanović. Ta je poudaril, da nekateri njegovi soigralci pri Interju sploh ne vedo, kje se nahaja Slovenija. »Expo je priložnost, da spoznajo Slovenijo. Pa ne le za njih, temveč tudi za druge, predvsem tujce v Italiji, ki tudi ne poznajo naše države,« je dejal priljubljeni Sarma.

Hazard najboljši tudi po izboru novinarjev

Belgijski nogometaš Eden Hazard je pred tedni prejel nagrado za najboljšega nogometaša angleškega prvenstva po izboru igralcev, prestižni nagradi pa je zdaj dodal še priznanje za najboljšega v Angliji po izboru angleških nogometnih novinarjev.

Belgijec je dobil 53 odstotkov glasov od več kot 300 sodelujočih novinarjev. S tem je prehitel napadalca Tottenhama Harryja Kana in soigralca pri Chelseaju Johna Terryja.

Hazard, ki je k Chelseaju za kar 45 milijonov evrov pred leti prestopil iz francoskega Lilla, je v tej sezoni v vseh tekmovanjih dosegel 20 golov, soigralce pa zalagal s številnimi uporabnimi podajami za zadetke oziroma priložnosti. Chelsea je ob njegovi pomoči osvojil prvi naslov državnega prvaka po letu 2010.

Jardim ostaja v Monacu

Leonardo Jardim je podaljšal pogodbo z Monacom, tako da bo na trenerski klopi v Kneževini sedel vse do leta 2019. 40-letni Portugalec je k Monacu prišel lansko poletje iz lizbonskega Sportinga, njegovo delo na štadionu Luisa II pa je zelo cenjeno.

»To je podpis pogodbe, ki izraža zaupanje kluba. Trdo smo delali to sezono in prepričan sem, da najboljše obdobje kluba šele prihaja,« je ob tem dejal Jardim.