Nogometni svet: Immobile po vrnitvi v Torino doživel junaški sprejem

Italijanski napadalec Ciro Immobile se po neuspeli epizodi pri dortmundski Borussii vrača v Torino. Bas Dost poškodovan.

Objavljeno
13. januar 2016 19.31

Rim - Podobno kot Kevin Kampl se tudi italijanski golgeter Ciro Immobile po prestopu k dortmundski Borussii ni znašel najbolje. Rumeno-črni so ga zato najprej posodili španski Sevilli, pri kateri se ni naigral in je v zgolj osmih tekmah dosegel dva gola, v drugem delu sezone pa ga bodo vrnili v Torino, od koder je kot najboljši strelec italijanskega prvenstva tudi prišel.

Nemci bodo za polletno posojo dobili 850 tisoč evrov, po poročanju obeh klubov pa je v pogodbi zapisana tudi klavzula, po kateri bodo imeli Italijani po koncu sezone pravico, da napadalca odkupijo za 11 milijonov evrov.

25-letnika, ki je v preteklosti igral tudi za Juventus so navijači v Torinu zelo toplo sprejeli. Moštvo, ki je v zadnjih desetletjih v globoki senci svojega mestnega tekmeca, je trenutno šele na 14. mestu lestvice z 19 točkami zaostanka za vodilnim Napolijem in sedmimi naskoka pred cono izpada.

Najboljši strelec Wolfsburga poškodovan

Nemško prvenstvo bo v naslednjih dveh mesecih osiromašeno tudi za najboljšega strelca Wolfsburga Basa Dosta, ki si je na klubskih pripravah na Portugalskem zlomil kost v levem stopalu in bo z zelenic odsoten dva meseca. Za zdaj še ni jasno, ali bo moral nizozemski napadalec tudi na operacijo, o tem bodo odločili zdravniki po pregledih v Nemčiji.

26-letni Dost je v bundesligi zablestel v lanski sezoni, ko je na 21 tekmah dosegel 16 golov, letos pa je zaenkrat pri sedmih golih v prvenstvu, po enega pa je zabil še v pokalu in ligi prvakov.

Pri sedmouvrščeni ekipi nemške lige verjamejo, da se bo sijajni napadalec v njihovo enajsterico vrnil za povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Gentu.