Nogometni svet: Juventusu 31. prvenstveni naslov, Celtic prvak Škotske

Torinski Juventus je v 34. kolu domačega prvenstva premagal Sampdorio z 1:0 in osvojil 31. lovoriko.

Objavljeno
02. maj 2015 22.14
FBL-ITA-SERIEA-SAMPDORIA-JUVENTUS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Genoa - Nogometaši Juventusa so v 34. kolu italijanskega prvenstva v gosteh premagali Sampdorio in si priborili 31. ligaški naslov in četrtega v zadnjih štirih sezonah.

Torinčanom je za potrditev »scudetta« potrebovali le točko, osvojili pa so vse tri. Za to je poskrbel Arturo Vidal, ki je zadel v 32. minuti po podaji Stephana Lichtsteinerja (v spodnjem videu).

Juventus ima po nepopolnem 34. kolu na svojem računu 79 točk, drugouvrščeni Lazio 62 in tretjeuvrščena Roma 62, pri čemer bosta oba zasledovalca svoji tekmi igrala jutri.

»Stara dama« je, kar zadeva prvenstvene naslove, najuspešnejše italijansko moštvo. Z 31. naslovi je trdno na prvem mestu, drugouvrščena Milan in Inter sta jih osvojila po 18.

Celtic prvak Škotske

Danes je svoj državni naslov osvojil tudi škotski Celtic, ki si je izboril 46. ligaški naslov.

Celtic je prvenstvo odločil s pomočjo svojega prvega zasledovalca Aberdeena, ki je izgubil proti Dundee Unitedu z 0:1 in ima tri kola pred koncem 11 točk zaostanka.

Na Škotskem ima največ prvenstvenih naslovov sicer Rangers (54), ki je v tej sezoni nastopal v tretji ligi in si že priboril napredovanje v drugoligaško konkurenco.

Dinamo najboljši na Hrvaškem

Zagrebški Dinamo je v 32. kolu hrvaškega prvenstva s 5:1 premagal Split, s čimer je desetič zapored postal državni prvak.

Za Dinamo je trikrat zadel Angelo Henriquez, po enkrat pa Ante Čorić in Armin Hodžić. Pri Splitu je bil edini strelec Antonio Mršić.

Dinamo ima štiri tekme pred koncem 80 točk, drugouvrščena Rijeka pa 65.