Nogometni svet: konec prve faze prodaje vstopnic za SP 2018

Juan Antonio Pizzi s klopi Čila v Saudsko Arabijo, Gernot Rohr ostaja nigerijski, Michael Skibbe pa nemški selektor.

Objavljeno
29. november 2017 00.01
J. P.
J. P.

Moskva - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je danes končala prvo fazo prodaje vstopnic za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji. Lastnike - povečini ruske - je našlo že skoraj tri četrtine od milijona vstopnic v obtoku, natanko 742.760, povečalo pa se je tudi zanimanje iz tujine. »S prvo fazo smo zelo zadovoljni. Kaže na povečanje zanimanja tako na lokalni kot mednarodni ravni,« je pojasnil vodja prodaje vstopnic pri FIFA Falk Eller. Druga faza se bo začela 5. decembra, ko bodo vstopnice za določene dvoboje lahko kupili tudi navijači iz tujine, poroča STA. Vstopnice za Ruse stanejo od 22 dolarjev naprej, za tujce pa 105 »zelencev« ali več.

Tielemansa čaka operativni poseg

Belgijski zvezni igralec francoskega prvoligaša Monaca Youri Tielemans bo moral na operacijo meniskusa v desnem kolenu, ki si ga je poškodoval v nedeljskem ligaškem dvoboju s PSG (1:2). Z igrišč bo 20-letni mladenič, ki se je delodajalcu pridružil poleti za 25 milijonov evrov iz Anderlechta, odsoten vsaj do konca zimskega premora.

Pizzi bo vodil Saudsko Arabijo

Nekdanji selektor Čila, 49-letni Argentinec s španskim potnim listom Juan Antonio Pizzi, bo po novem vodil izbrano vrsto Saudske Arabije, tudi že na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Nekdanji Barcelonin as je danes v Tokiu podpisal pogodbo s prvim možem saudske zveze Adelom Izzatom, nasledil pa je rojaka Edgarda Bauzo, ki so mu pokazali vrata po porazih v prijateljskih dvobojih.

Rohr ostaja na nigerijski klopi

Nigerijska nogometna zveza je selektorju Gernotu Rohru, ki je člansko izbrano vrsto popeljal na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji, podaljšala pogodbo za dve leti. »Odlično dela in zato ne more oditi na prvenstvo s skrbmi za svojo prihodnost,« je 64-letnemu Nemcu polaskal prvi mož nigerijskega nogometa Amaju Pinnick. Rohr je v letu dni zbral sedem zmag, štiri neodločene izide in en sam poraz.

Skibbeju se stolček ni zamajal

Čeravno grške izbrane vrste ni popeljal skozi dodatne kvalifikacije na svetovno prvenstvo, bo tamkajšnja nogometna zveza (HFF) pojutrišnjem podaljšala sodelovanje s članskim selektorjem Michaelom Skibbejem še za dodatni dve leti. Dvainpetdesetletni Nemec je na stolčku od predlanskega oktobra, njegove izbrance pa so v dodatnih kvalifikacijah izločili Hrvati.