Nogometni svet: konec sezone za Asenja, v Belgiji žalujejo za Mertensom

Villarrealov vratar Sergio Asenjo je zaradi poškodbe kolenske vezi končal sezono. Gregory Mertens umrl zaradi srčnega zastoja.

Objavljeno
30. april 2015 14.23
Posodobljeno
30. april 2015 14.23
FBL-ESP-LIGA-VILLARREAL-ATLETICO
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Madrid - Ko je na sinočnji tekmi 34. kola španskega prvenstva med Atleticom in Villarrealom na eni strani v vratih blestel Jan Oblak, je na drugi strani igrišča nesrečno končal Sergio Asenjo. Ob porazu je staknil še hujšo poškodbo kolena, zaradi katere bo z zelenic odsoten kar šest mesecev.

Asenjo se je poškodoval, ko je po skoku za žogo nerodno pristal in pet minut pred koncem tekme odšepal z igriša. Iz kluba so že sporočili, da ima njihov prvi vratar strgane kolenske vezi v desnem kolenu, zato potrebuje operacijo.

Gundogan bo zapustil Borussio iz Dortmunda

Iz dortmundske Borussie so sporočili, da njihov nemški vezist Ilkay Gundogan ne bo podpisal nove pogodbe, tako da bo najkasneje naslednje poletje, ko se mu izteče trenutna pogodba, zapustil moštvo.

24-letni Gundogan se je Dortmundčanom pridružil leta 2011 iz Nürnberga in z njimi zmagal v državnem prvenstvu (2011/12), nemškem pokalu (2011/12) in nemškem superpokalu (2013).

Za nemškega nogometaša vlada veliko zanimanje, med drugimi si ga v svojih vrstah želijo Bayern, Juventus in Manchester United.

Belgijo pretresla smrt Gregoryja Mertensa

Iz Belgije prihaja žalostna novica o smrti 24-letnega člana Lokerena Gregoryja Mertensa (spodaj na sliki levo). Nekdanji član reprezentance do 21 let je na ponedeljkovi tekmi rezervnih ekip Lokerena in Genka doživel srčni zastoj in bil prepeljan v bolnišnico v Genku, kjer pa si ni opomogel.

»Danes se je zgodilo nekaj, česar nismo mogli predvideti ali si sploh drznili pomisliti na to. Prezgodaj se moramo posloviti od Gregoryja Mertensa,« so pri Lokerenu zapisali v obvestilu za javnost.

Gregory Mertens je profesionalno kariero začel leta 2011 pri Cercle Bruggeju in leta 2014 prestopil k Lokerenu, za katerega je v tej sezoni nastopil tudi na tekmah skupinskega dela evropske lige proti Trabzonsporju in Metalistu.

Nova poškodba Ovieda

Nogometni reprezentant Kostarike Bryan Oviedo se je vnovič znašel na seznamu poškodovanih, je razkril njegov trener pri angleškem Evertonu Roberto Martinez. »Imamo zelo neljub položaj z Bryanom Oviedom, na treningu si je zlomil peto kost desnega stopala, kar je neverjetna nesreča,« je na novinarski konferenci razkril Martinez in nadaljeval: »Bil je pripravljen, da se vrne v ekipo in konča sezono na igrišču, toda nesrečen trenutek, za katerega je kriv sam, ga je od igre oddaljil za preostanek sezone.«

Zaradi dvojnega zloma noge je 25-letni nogometaš že manjkal osem mesecev in izpustil tudi lansko SP v Braziliji. Kako dolgo bo tokrat manjkal Kostaričan, zaenkrat še ni znano. Oviedo bo zaradi tega izpustil zlati pokal, nogometno prvenstvo držav, ki nastopajo na območju Concacaf (Severna in Srednja Amerika ter Karibi).